Çeki şirketle birlikte devrettim bana iade yazısı geldi
sayın üyeler,
2008 yılında şirketimi yasal olarak , (noter ve ticaret odası onaylı,ticaret sicilde yayınlanmak kaydıyla) ltd.şti'mi devrettim.
Bu devir esnasında şirket adına çıkmış olan 10 sayfalık çek defterini bankaya giderek kurumsal müşteri temsilcisi ile birlikte devir teslimini yaptık (içerideki imza sirkümü ve diğer evrakları ben geri aldım, alan kişiler çek karnesi sözleşmesi ve imza sirküsü v.s gerekli tüm evrağı) bankaya vererek 10 sayfalık çek karnesini bankada benden devir aldılar.
Şimdiiiii sene 2009 devirden 10 ay geçti, bana bir ön ödeme emri yazan bir tebligat geldi, diyorki , "müdürü ve ortağı olduğunuz şirketinize ait çek karnesini ihtarlara rağmen vermediniz, 459 tl cezayı ödeyin yoksa mahkemede yargılanacaksınız" diyor. Ben pazartesi ilk iş bankaya gidip devir ettiğim günün tarihini alıp ve devir belgelerinide alıp savcılığa gideceğim. başka ne yapmalıyım.
459 tl ödememem gerek diye düşünüyorum.
Ön ödeme emrini şirketin yeni sahibine değiştirmem gerekiyor gibi gözüküyor. ne yapmalıyım
selamlar,
ilkaytrade
Re: çeki şirketle birlikte devrettim bana iade yazısı geldi
Dediklerinizi bi yapın bakalım sonra bu yazın ne yapılır tartışırız.
Re: çeki şirketle birlikte devrettim bana iade yazısı geldi
yukarıdaki dediklerimi yaptım.
bankaya gittim. hatanın sehven yapıldığına dair bir yazı aldım. Bu arada banka gerçekten duruma üzüldü ve bayağı ilgilendiler nihayetinde hata insana mahsus bir şeydir. bankadan aldığım yazı ile savcılığa gittim. bir dilekçe ile bankanın yaptığı hatayı yazdım,şirket devir evraklarını v.s ekine koydum. Savcı bey konu ile ilgili ifademi aldı ve ardından bu ifadeye ,bankayazısına ve eklere göre takipsizlik kararı çıkardı, savcıık şimdi bankaya yazı yazıp yeni belgeleri isteyecekmiş. ben doğal olarak yırttım. ama yanlışığı baştan yakalamama iyi oldu yoksa gıyabımda yakalama -tutuklama felan çıkacaktı.
Tavsiyem herkes elindeki eski evrakları saklasın. mutlakabir yerlerde lazım oluyor.
selamlar,
ilkay