Acemi Birliğine Geç teslim olma
Herkese iyi akşamlar
öğrenmem gereken bir konu hakkında siz değerli üyelerden bilgi almak istiyorum. Sorunum şöyle Acemi birliği 1989/2 istanbul küçükyalı ikmal.En geç 28 mayıs 2009 tarihinde bağlı bulunduğum askerlik şubesinden sevk evraklarımı almam gerekiyormuş.Ancak Anadolu Ünv.2.sınıf öğrencisiyim ve tecilli değilim.30-31 mayıs tarihlerinde yıl sonu sınavlarım var ve adres değişikliği de yapamadığım için bağlı olduğum gaziantep ilinde sınavalara girmem gerekmekte.ben 28 mayısta sülüs aldığım zaman yol hakkıyla birlikte en son 30 mayıs ta felan teslim olmam gerekir zannedersem ama ben 31 mayıs ta sınava girip 1 haziranda acemi birliğine katılma durumumda geç gittiğim gün kadar geç terhis olmanın dışında ,herhangi bir suç işleme ve mahkeme durumu olup ceza alırmıyım.
Şimdiden teşekkür ederim.
Re: Acemi Birliğine Geç teslim olma
6 günden aşağısı izin tecavüzü suçunu oluşturur. Disiplin amiriniz ceza verebilir.
Peki arkadaşlar 28 mayıs 2009 günü sülüs aldığım takdirde 2 gün yol süresi eklenirse ne zaman birliğe teslim olmam gerekecek 30 mayıs mı 31 mayıs mıdır?
Alıntı:
mehmetsm rumuzlu üyeden alıntı
Peki arkadaşlar 28 mayıs 2009 günü sülüs aldığım takdirde 2 gün yol süresi eklenirse ne zaman birliğe teslim olmam gerekecek 30 mayıs mı 31 mayıs mıdır?
sevgili dostum ben askerim, şu an hava değişimindeyim.
deneyimlerime dayanarak cevap veriyorum.
ben 5 gün geç teslim oldum, bunun için savunma verdim ceza daha henüz kesinleşmedi ama sanırım askerliğimin sonuna 5 gün eklenecek, 6 güne kadar ceza askerliğine 1 e 1 eklemek olarak gerçekleşiyor, 7 gün ve üzeri içinse askerliğinin sonuna 6 güne 6 üzerindeki her gün için ise 10 gün eklenir, bunun dışında vereceğin savunma önemli, eğer hafifletici neden bulunmazsa 3 aydan 3 yıla kadar hapis ile cezalandırılır.
ben silüsümü aldığımda bana 2 gün yol verdiler, yol izni km hesabına göre verilir gideceğin yer ikamet ettiğin yere 0 ila 800 km arası ise 1 gün 800 ve 1600 arası 2 gün 1600 ve üzeri 3 gündür. Yol izni silüsü aldığın gün itibari ile başlar. Yani 2 gün ise 30 mayısta birliğine katılmış olman gerekir.
Bir başka bilgide acemilik süresi ile ilgili;
Teslim olduğun gün askerliğinden sayılır ( aslında silüsü aldığın andan itibaren askerliğin başlamış olur ) ancak acemilik sürenden sayılmaz, sen teslim olduğun andan itibaren acemilik süren neyse 28, 30, 75, 90 sınıfına göre neyse o kadar günü acemi birliğinde geçirmek zorundasın. Ben yemin törenimden sonra 5 gün daha dağatımı bekledim.
Şimdiden hayırlı teskereler, allah sabır versin kardeşim sanada sevenlerinede.
Şubenden sinüsü alırsan 28 mayısa kadar katılış tarihinde katılmak zorundasın, yoksa mahkemeye verebilirler veya geç katıldığın kadar geç terhis verebilirler.Şubenden sinüsü sınavdan sonra alırsan sinüs bozuk olarak yollarlar.Sorun doğmaz.