Re: Karar nasıl kesinleşir?
Mahkeme bozma kararına uyarsa diğer taraf bu kararı temyiz edebilir, etmezlerse kesinleşir. Direnme kararı verirse dava dava daireleri genel kuruluna gider orda verilecek karara artık direnemez.
Sayın Avukatım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Diyelimki Karar Düzeltmede verilen bozma kararına yerel mahkeme uygun karar aldı, karşı taraf temyize gitti, idare mahkemesinin kararı temyizen bozuldu, karar düzeltmede bu kez temyizin kararı gene bozuldu, bu iş böyle ilanihaye sürüp gidecek mi?
Karar Düzeltme isteminiz kabul edilirse, İdare Mahkemesi'nin temyiz konusu kararı bozulmuş olur.
İdare Mahkemesi'nin bozma kararına uyması halinde, karar, ancak bozma kararına tam olarak uyulmadığı savı ile temyiz edilebilir.
Sayın Kantaroncu cevabınız için teşekkür ederim. Ancak benim kafam gene karıştı zira Sn. Avukat Engin Oğuz'un cevabıyla sizin cevabınız biraz çelişti. Karar Düzeltme istemim kabul edilirse, İdare Mahkemesi de bu bozma kararına tam olarak uyarsa karar kesinleşmiş mi olur?
Bir başka sorum daha var. Diyelimki İdare Mahkemesi 100 liralık bir tazminat davasını 50 lira olarak kısmen kabul etti, hem davacı hem de davalı bu kararı temyiz ettiler. Danıştay İdare Mahkemesi'nin kararını bozdu. Karar Düzeltmeye gidildi ve Karar Düzeltmede Danıştay İdare Mahkemesi kararındaki 50 liralık tazminatın 25 lirasını onadı ancak 25 liralık kalan kısmını bozdu. Şimdi burada onanan 25 liralık tazminat kısmı kesinleşmiş midir? Bu onanan tazminat için temyiz şansı var mıdır yoksa karar kesin karar mıdır? Kalan diğer 25 liralık tazminat kısmı için temyize gidilebilir bunu biliyorum ancak önemli olan onanan kısımla ilgili hukuki süreç bitmiş midir? Vereceğiniz cevaplara teşekkür ederim.