memur ülkü ocakları tarafından çeşitli illerde düzenlenen ahmet şafak konserleri gibi etkinliklere katılırsa ceza olarak ne verebilirler.etkinliklerde hiçbir provakatörlük yapmadan sadece eğlenmek için.
Printable View
memur ülkü ocakları tarafından çeşitli illerde düzenlenen ahmet şafak konserleri gibi etkinliklere katılırsa ceza olarak ne verebilirler.etkinliklerde hiçbir provakatörlük yapmadan sadece eğlenmek için.
mesai saati dışında.memurun bulunduğu şehir merkezinde.
memur ilçede görev yapıyor konserler şehir merkezinde oluyor
güncelllll
Devlet memurunun bulunduğu il sınırını terk etmesi amirinin iznine bağlıdır. Bunun dışında ilçeden ile veya ilçeden ilçeye seyehatlerde böyle bir izin kaydı yoktur. Konser, miting gibi faaliyetlerde izleyici olmasının bir sakıncası olmaz.
engin hocam kimileri böyle etkinliklere özellikle mitinglere katılımın parti yararına ve zararına bir iş olduğunu ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilebileceğini söylüyor.bu söylemler asılsız mı.ayrıca diğer bir başlıkta okudum birinin nişanlısıda parti bayragı takılı minibüse binmiş ve il merkezine gitmiş.o da girmiyor herhalde.
Parti yararına veya zararına hareket etmedikçe bunu iddia etmek doğru olmaz. Devlet memuru seçmen olabiliyorsa yani istediği partiye oy verebiliyorsa oy vereceği partinin çalışmalarını izleyebilir aktif görev almak yada yararına çalışmak başka bir şeydir. Ben izleyici olmakla bir disiplin cezası verilemeyeceğini verilirse bunun dava edilmesiyle iptali kabildir diye inanıyorum.
Ülkü Ocakları statü itibarıyla "Eğitim ve Kültür Vakfı" olup, siyasi bir niteliği yoktur. Dolayısıyla, bu vakfın tertip ettiği toplantı ve çalışmalara katılamanın siyasi bir yanı bulunmamaktadır.
ülkü ocaklarının siyasi duruşu ve yönü herkeseçe bilinmekte. bence bunu kurcalayan biri bir şeyler çıkarır.
tabii ben hukukçu değilim..