İşten ayrılma belgesi almak için
Merhaba sizlere danışmak istediğim konu şu ki; ben yaklaşık 2 yıldır şuan bulunduğum işyerinde çalışıyorum. Sigorta günüm 598 gün olarak ekranda görünüyor. Haziran ayından da 2 gün yatınca tam 600 gün olacak işsizlik maaşından yararlanabilmem için İAB almam gerekiyor fakat işyerim bana sırf tazminat ödememek için bu belgeyi vermez mi, böyle bir şey var mı? Bu arada yıl başında sigortamda giriş çıkış yapıldı. Tazminat falan zaten istemiyorum sonuçta bende çıkmak istiyorum. Ama istifa edersem İAB yi vermezlermiş.kendimi işten çıkarttırıp bu belgeyi almak istiyorum zorluk çıkarabilecekleri bir durum söz konusu olur mu? Tazminatla İAB nin ilgisi ne anlayamadım! Lütfen yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler herkese.
Re: İşten ayrılma belgesi almak için
İşverenin tazminat ödemesini gerektirecek sebeplerle işinize son verilmesi durumunda İAB düzenlenir genel olarak.
Size, işsizlik ödeneği alabileceğiniz şekilde İAB belgesi düzenlenmesi durumunda işverenin tazminatınızı ödeme yükümlülüğü de doğacağından kaçınıyor olabilirler.Size verilecek İAB de belirtilen sebep işsizliködeneği almanıza hak kazanıp kazanmayacağınızı belirleyen tek etkendir.Bu nedenle kendinizi attıracak eylemlerle işinize son verilmesi durumunda işsizlik ödeneğinden de yararlanamayabilirsiniz.
Re: İşten ayrılma belgesi almak için
erdoğan bey ilginize çok teşekkürler.fakat şöyle bir durum varki kendimi attıracak eylemlerde bulunmaktan kastım şu ki çok geç saatlere kadar çalıştığımız günler oluyor.çok yoğun çalışıyoruz mesaiye kalamayacağım artık demem durumunda terslikler olcaktır ve istifa etmemi istiyeceklerdir. bende istifa mı yazmasam benimle mesaisiz çalışamayacakları için çıkarmak zorunda kalacaklardır. peki bu burumda haksız nedene düşermiyim