1 ay uzaklaştırma cezası ve yedek subaylık hakkı
Konuyu açmadan önce araştırdım fakat cevabını bulamadım. Soruya gelince:
Üniversite döneminde herhangi bir nedenden ötürü okul yönetimi tarafından 1 ay okuldan uzaklaştırma cezası verilmiş biri (yök protestosu-ben) yedek subay olarak askerliğini yapabilir mi? Yapamıyorsa, kısa dönem mi yoksa er olarak uzun dönem mi yapıyor?
Bu uzaklaştırma cezası, tatil zamanına denk geldiği için kayıt zamanlarında kaydımı yaptırmıştım.
Re: 1 ay uzaklaştırma cezası ve yedek subaylık hakkı
Alıntı:
afrasyab rumuzlu üyeden alıntı
Konuyu açmadan önce araştırdım fakat cevabını bulamadım. Soruya gelince:
Üniversite döneminde herhangi bir nedenden ötürü okul yönetimi tarafından 1 ay okuldan uzaklaştırma cezası verilmiş biri (yök protestosu-ben) yedek subay olarak askerliğini yapabilir mi? Yapamıyorsa, kısa dönem mi yoksa er olarak uzun dönem mi yapıyor?
Bu uzaklaştırma cezası, tatil zamanına denk geldiği için kayıt zamanlarında kaydımı yaptırmıştım.
Herhangi bir neden ne ise o neden çok önemlidir. Yanıt o nedende sorunuzun yanıtıdır.
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Herhangi bir neden ne ise o neden çok önemlidir. Yanıt o nedende sorunuzun yanıtıdır.
Yök protesto nedeniyle. Yazmıştım aslında.
Özür dilerim ben orayı cümle içerisinde alta dahil etmiştim. O yüzden tam anlayamadım.
Yedek Subay olarak askerliğinizi yapabilirsiniz.
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Yedek Subay olarak askerliğinizi yapabilirsiniz.
Gün içinde duyduğum en güzel cümle. Umarım yaparım. Cevap için teşekkür ederim.
Rica ederiz ne demek . Askeri kanun ve askerlik kanunu açık ve net. Yüz kızartıcı suç işlememişsiniz. Bir seneden fazla hapis cezası almamışsınız. Askeri güvenliği bozacak bir eylemde bulunmamışsınız. Demokratik hakkınızı kullanmış demokratik !!! olarak ceza almışsınız. Bu olay TSK yı asla bağlamadığı için sizin için normal askerlik prosedürü uygulanır.
Cevap: Re: 1 ay uzaklaştırma cezası ve yedek subaylık hakkı
Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler ancak, daha sık karşılaşılan bir sorunun da açıklığa kavuşturulması açısından;
1. Üniversitede kopya çekme suçundan bir ay uzaklaştırılarak cezalandırılmış bir lisans mezunu yedek subay olabilir mi?
2. Üniversitede kopya çekme suçundan bir ay uzaklaştırılarak cezalandırılmış bir lisans mezunu yedek subay olamadığı takdirde kısa dönem er mi olur, 15 ay askerlik yapması gereken er mi olur?
3. Kopya çekme nedeniyle alınan bir aylık uzaklaştırma cezası, suçluyu "yüz kızartıcı suç işlemiş" statüsüne alır mı?
gibi soruları cevaplmanın isabetli olacağını düşünüyorum. Teşekkürler..