Re: Hesap işletme(!) ücreti
aynı sorun başıma ziraat bakasında meydana geldi paramın iiade edilmesi hakkında dilekçe yazdım geriye iade edeceğiz dedi . tüketici hakem heyetine başvurursanız sizin lehine veriyor..
ayrıca bunlarla uğraşmak istemiyorum derseniz bir adet otomatik ödeme verdiğinizde bu hesap işletim ücreti kesilmiyor. bilgilerinize
daha ayrıntılı bilgi ve döküman isterseniz eklerim
Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. Oradaki yetkili sonuçlanması 3 (üç) ayı bulur. dedi... Bekliyoruz.
benden de kesti iş bankası :) 5 yıldır kesemiyodu hesapta para bırakmıyodum bu sefer yakalandık 20 lira için ugrasmak istemedim...
tüketici heyeti çok bekletiyo bilginize ben 1 sefer basvurdum 3 ayı gecmişti...hatta davayıda kaybettim :(
Alıntı:
doxxa rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar;
İş Bankası hesap işletim ücreti adı altında benden 23.50 Tl kesti. Hemde bunu bana haber vermeden ansızın... Müşteri Hizmetlerine telefon açtım. Nasıl bir anlayış ise müşteri yerine konmadım vede müşteri hizmeti alamadım.. Şikayet edilen bir siteye şikayet ettim. Yine cevap verme gereği duymadılar. Artık dayanamadım ve İş Bankasına mail yazdım.. Cevapladılar ve İşletim Masrafı tamamen hukuk kuralları çerçevesinde tahsil edilmektedir. deniyor.
Bu ücretin hukuk kuralları cerçevesinde tahsil edilip edilmediğine ücreti kesen değil de bıraksınlar yargı karar versin!
Tüketici hakem heyetine başvurulması gerekmektedir.
maalesef hesap işletim ücreti kesinlikle hukuki. aksini düzenleyen bir kanun veya yönetmelik düzenlemesi yok.
Alıntı:
murakip2 rumuzlu üyeden alıntı
maalesef hesap işletim ücreti kesinlikle hukuki. aksini düzenleyen bir kanun veya yönetmelik düzenlemesi yok.
İşte size aksını düzenleyen kanun ve maddesi:
4822 s.y.ile değ.4077s.TKHK.
Madde: 6
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
İşte size aksını düzenleyen kanun ve maddesi:
4822 s.y.ile değ.4077s.TKHK.
Madde: 6
hocam bu ücretin haksız şart olduğu tamamen subjektif bir yorum. bankalar bir hizmet veriyor ve bu hizmetin karşılığında ücret alması normal. şimdi bazıları bankaların yüksek kar elde etmesiyle bu alınan ücretleri kıyaslıyor. bankalar yüksek karı bu komisyon ücretlerinden elde etmiyor. bilançolarından bakılınca da görülebilir. karlılık müşteri başına değerlendirilir bu tür sözleşmelerde. kaldı ki müşteri başına kar eden bankalar zaten bu komisyonu almayabiliyor. müşterinin bankadan tuttuğu mevduat, yaptığı ve bankaya kar getirici işlemler ile müşteri için harcanan operasyonel maliyet kıyaslandığında bu komisyonun gerekliliği görülüyor. tabi genelde bir banka kredi kullandığı müşterisinden yeterince faiz geliri elde ettiğinden birde hesap işletim ücreti alması haksız.
ayrıca mevduata ilişkin özel bir düzenleme olan 5411 sayılı kanun'un 144 üncü maddesi, bu maddeye ilişkin çıkarılan BKK ve TCMB tebliğleri bu masrafın alınmasını haklı kılıyor
Bankada bir hesabın bulunması banka için bir mali külfet değildir. Bu ücretin bir diğer adı hesap bulundurma ücretidir. Banka zaten hesaptan yapılan havale eft vb işlemlerden ücret almaktadır. Bankada açık bir hesabı olan kişiden sırf hesabı var diye para alınmasını ne hukuk ne de hakkaniyet kabul eder.
Yarın başka adla bir ücret daha çıkarır onun da yasal olduğunu iddia eder. Dolayısıyle bu işlerin sonu gelmez.
Bankalar Birliği zaten konumu itibarıyla bankalardan yana tavır almaktadır. BDDK ise sessiz sedasız olayları izlemektedir. Buna karşı tüm tüketici dernek ve birliklerinin, halkın ortak tavır koyması gerekmektedir.