Yürütme durduruldu fakat akademi devamsızlık var dedi
ben 2008 de polisliği kazandım. 1. dönem bitti fakat ben seğlık raporu sebebiyle elendim ve ilişkim kesildi.okuldan ayrıldım. 2. dönem başladı.bende idare mehkemesine dava açtım tabi öncelikle yürütmenin durdurlması istemiyle.mahkeme yürütmeyi durdurdu.şimdi mahkeme devam ediyor.ben yürütmeyi devre kaybı yaşamamak için durdurmak istedim.ancak akademi şimdi devamsızlık çok diye atamamı yapmadı yani seneye başlamak üzere yaptı.yani yürütmeyi boşa durdurmuş oldum.
benim anlamadığım benim okulda yoklamam alınmadı.neden yürütme durdurma kararı bi işe yaramadı.kime sorsam saçmalık diyor.acaba şimdi ne yapmalıyım.çoğu kişi tekrar devamsızlıktan dolayı dava aç diyor.yanlız açıcamda sürmekte olan dava dosyama bir dilekçe mi yazmalıyım yoksa tekrar bir dava daha mı açmalıyım?:(
yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederimm
Re: Yürütme durduruldu fakat akademi devamsızlık var dedi
ya hiç bu konuda bilgisi olan yokmuuuu
Yargı kararı ile okuldan ilişiğinizi kesen işlem iptal edilmiş. Bu iptal kararı, öğreniminizi tamamlamadan polisliğe atanmanız sonucunu doğurmaz. Eğitiminizi tamamlamanız gerekir.
Öte yandan, polislik mesleğine geç başlamanız dolayısıyla uğradığınız maddi kayıpların telafisi için tazminat davası açabileceğinizi düşünüyorum.
ya göreve başlama diye bi durum yok zaten ben okulumda eğitime devam edebilmek için yürütmeyi durdurdum ,ki eğitimime devre kaybı olmadan devam edebileyim
ya bu konuyla ilgili başka bilgisi olan varmı??
bu arada ben uyap sisteminden dava dosyamın durumuna baktım DOSYA İŞLEMDEN KALDIRILDI diye yazıyor,,,bu ne demek ben şaşırdım kaldım acaba davayı kaybettim demek mi oluyor???
Bu gibi bazı durumlarda idarenin idari yargı kararını yerine getirmesi imkansızlaşmaktadır. Bu nedenle yapabileceğiniz şey sayın Kantaroncu'nun da dediği gibi idare aleyhine tam yargı davası açmaktır.
Geç göreve başlamanız nedeniyle uğradığınız maddi kayıplar denilirken geç mezun olmanız nedeniyle geç maaş almaya başlamanız kasdedilmektedir.
Forumlarda arama yapmadan soru veya yorum eklemeyiniz. - Kısa Mesaj ile hukuki soru sormayınız.
Türkçe yazım kurallarına özen gösteriniz. - Cümlelerinize büyük harf ile başlayınız, başlık ve iletilerinizin tamamını büyük harflerle yazmayınız. - Konularınızı doğru kategoride açmaya özen gösteriniz. - Başlıklarınızda "Acil, Lütfen Yardım, İmdat, Slm, Mrb" gibi kelimeler kullanmayınız. - Kurallara aykırı davranan üyeler ve forumları kilitlenecektir.
(Ya) şu yukarıda belirtilen konuya da dikkat edermisiniz.