Avukat/eğitim kurumunun İcraya vermesi hakkında
Merhaba,
benim 2 yıl öncesinden kalan eğitim kurumuna ayık taksitlendirme ile 12x250 şeklinde kursa kaydolmuştum. Ve 6 aylık bir ödeme yaptıktan sonra benim bilgim haricinde bu borcu babam ödeyememiş ve benimde haberim yok ödenmediğinden. Sonrasında aradan 2 yıl geçiyor ve bir avukta beni arıyor. Konu ile ilgili görüşmemiz gerektiğini borcun icraya sevkedileceğini söylüyor. Ben ertesi gün giderek konuyu öğreniyorum ve bana bir anlaşma imzalatıyor avukat.
260 x 10 ay şeklinde bir anlaşma. Yani 1500 tl lik boç 2600 tl olmuş durumda ve ben imza attım bu yazıya. Şuan avukata ödemekte zorlanıyorum bazı aylar geciktiriyorum ama geciksede o ayki borcumu ödüyorum ve beni icraya vereceği ve işyerimden maaşımdan kesilmesi hakkında (uyarı bazında) tehditlerde bulunuyor.
Sizce böyle bir şey mümkünmüdür ? yani maaşımdan kesinti olabilir mi ? elimden geldiğince aylık ödemeye çalılşıyorum ama hani bu konunun bir eskale süresi gibi bi imkanım olabilir mi ?
Yoksa avukatı hiç dikkate almadan her ay elimden geldiğince borcumu kapatmalı mıyım ?
Misal olduki ? ödeyemedim bir ay borcumu. Ne gibi bir yaptırım uygulayabilir _? Konu hakkında bilgi verebilirseniz çok memnun olurum çok teşekkürler.
Re: Avukat/eğitim kurumunun İcraya vermesi hakkında
Bayağı yüklendirilmiş bir sözleşmeye imza atmışsınız yaşınız kaç acaba? İcraya verilmemiş bir borç hakkında sanırım avukatlık ücreti de eklenmiş. Kursa gidip bitirdiniz mi? Hizmeti almanıza rağmen sözleşmeyle yüklendiğiniz borcu ödemezseniz icraya verirler buna rağmen ödenmezse 1/4 oranında kesinti yapılmak üzere maaş haczi uygulanır. Bu süreci başlatmak tabi onların elinde.