Velayetini annesine bıraktığım kızımı anlaştığımız gunlerde göremıyorum?
02-2009 tarihinde anlasmalı olarak bosandım, kızımı her cuma gormem gerekiyor, fakat anne kızımı cumaları bana gostermiyor canı istedigi zaman gel gör diyor ve bununla ilgili 2 ayda 4-5 tlf mesajı kayıtlı bende (gelme evde yokum, annemdeyim vs vs gibi). Geceleri saat 20 den 22 kadar 5 yasında bır cocuga uygun olmayan haremlik selamlık bir yerde dini toplantıya götürüyor (uyuması gereken saatlerde), bunları bana kızım anlatıyor, bosanmadan once devam eden dis tedavisine kızımı götürmedi, sonunda gidip randevu aldım ve cocugu birlikte disciye götürdük ve dün kızım genel anesteziyle uyutularak 1 bucuk saatte 3 disi önden cekildi, 9 diside kanal tedavisi yapıldı. doktoru gec kalınmasa disleri cekmemıse gerek kalmazdı dedi. kızımın ciddi sekilde ihmal edildigini düsünüyorum ve protokole uymayan esime karsı velayet davası acmak ıstıyorum. Bir pedagog raporuyla bunları ispatlamak istiyorum, pedagog özel yada devlette hast. olması farkedermi?? cuma gunleri kızımı goremememi ispatlayabilecegim mesajlar hakimin kararını etkilermi?
Re: Velayetini annesine bıraktığım kızımı anlaştığımız gunlerde göremıyorum?
durumumla ilgili bir yorum yapabilecek bilgiverebilecek avukatımız yokmu yaa cıkmazdayım lütfen birseyler yazın :(
Velayet-çocukla sosyal ilişki tesisi
Velayet davası açabilirsiniz elbet annesinin velayet görevini gereği gibi yerine getiremediğini ispatlamalısınız. Dava yeni bitmiş elinizdeki bilgiler deliller yeterli olurmu mahkeme takdir eder önceden bir pedagog raporu almak faydalı olur elbet özel veya devlet fark etmez mahkeme de pedagog bilirkişiye dosyayı tevdi eder onun da aynı doğrultuda rapor sunup annesinde kalmasını sakıncalı bulmalı sosyal ilşkiyi kurdurmada zorluk çıkarması da bir kanaat olabilir belki ama velayeti alamasanız da icra dairesi vasıtasıyla sorunu çözmeye çalışabilirsiniz kolay değil zor bir durum ama boşanma bu sorunların caydırıcı tarafı işte.
av.engin bey oncelikle cevabınıza cok tesekkür ederim, annes bir devlet hastanesinde baslısıyor bende, mesaisi bölümümüzden dolayı öglen 13 bittigi halde kendisi tercihini evde kızımzla gecirmekten yana degil aksam 18 kadar ikinci bir iste calısarak degerlendiriyor, buda bir ihmal sayılır heralde, ve bu 5 yasındaki kızım kresten 4 te cıkar serviste uyuklayarak hastaneye bırakılr ve 18.30 kadar annenin yanında hastaların yanında kalır hijyensiz ve uygunsuz ortamda, gecen gün bana "baba ben teyzelerin gögüsleri amcalarında kıllarını gördüm" dedi bu beni cok üzdü, psikolojisi kim bilir nasıl etkileniyor bu ortamda, ayrıca anne depresyon ilacları kullanıyor ve elimce receteside var, bütün bunlar cocugun uygunsuz bir ortamda büyüdügüne kanıt sayılırmı sizcede? helede aksamları 21 kadar o haremlik selamlık tarikat vari ortamda olusu, cocuk bunları bir bir anlatabilir pedagoga, kızım icin inanın cok üzülüyorum cünki ben bu yasına kadar her gün onun yanındaydım 7 nöbet tutup aksamları, gündüz tam 5 yıl yanındaydım:( :(
teşekkür ederim av.engin bey cok teşekkürler
Eski eşinizin iki işte çalışıyor oluşunu öne sürerseniz ve eski eşiniz "çocuğumun ihtiyaçları için mecburum vs." muhtemelen nafaka arttırımı gündeme gelir. O yüzden sizin yapmanız gereken çocuğunuzun ruh ve beden sağlığını tehdit eden ihmalkarlık olduğunu ispatlamanızdır. Velayet değişimi zorlu bir davadır. Hakim herşeyi çocuğun korunması yönünden inceler ve karar onun takdirindedir. İspatladığınız ölçüde haklısınızdır bunu unutmayın.. kolay gelsin..
sayın yldzz, söylemis oldugunuz sebebide öne süremez cunki kendisi devlet hast. calısıyor ve aldıgı maas 5bin civarı, bu miktarda bir para alırken ikinci işi tercih etmesinin tek nedeni ac gözlülük ve cocuguna vakit ayırmak istememekten baska bisey degil, ayrıca devlet memuru oldugu icin ikinci iştede yasal olmadan kacak bir sekilde calısıyor, hakime paraya ihtiyacım var demesine heralde gülerler
Alıntı:
nyphon rumuzlu üyeden alıntı
sayın yldzz, söylemis oldugunuz sebebide öne süremez cunki kendisi devlet hast. calısıyor ve aldıgı maas 5bin civarı, bu miktarda bir para alırken ikinci işi tercih etmesinin tek nedeni ac gözlülük ve cocuguna vakit ayırmak istememekten baska bisey degil, ayrıca devlet memuru oldugu icin ikinci iştede yasal olmadan kacak bir sekilde calısıyor, hakime paraya ihtiyacım var demesine heralde gülerler
Bu durumu değiştirir tabi.. O halde davanızı açmanız gerek..
elımde bu kadar delil varken cocugumun velayetini alamazsam, kanuna güvenmeyen babalardan biride ben olucam heralde, yada velayet alabilen ender babalardan biri olucam... hadi hayırlısı diyelim:(