Emekli maaşımın 4 ay sonra başlatılması
ssk ya 7.11.2008 tarihinde emeklilik için müracaat ettim, bu arada geçmişe dönük 26 ay 11 gün bağkurluydum, 2007 yılında yapılandırmadan dolayı bağkur borcumu ödedim, emekliliğe müracaat ettiğimde bağkurda borcum görünmüyordu, 11.3.2009 tarihinde bağkur bana 880 ytl basamak intibak farkı çıkardılar, bu farkı o gün ben hemen ödedim, fakat ssk emekliliğimi 1.4.2009 tarihinden itibaren işlem yapıyor. Bu arada bağkur bu borcu bana 12 ayda bildirseydi ben 1.1.2009 tarihinden itibaren emekli maaşım bağlanacaktı, ben bu arada bağkurun yüzünden mağdur oldum, bununla ilgili ben dava açsam kazanabilirmiyim, yada bu konu ile ilgili beni yönlendirecek arkadaş varsa sevinirim, avukat da olabilir.
Re: emekli maaşımın 4 ay sonra başlatılması
Alıntı:
hamido rumuzlu üyeden alıntı
ssk ya 7.11.2008 tarihinde emeklilik için müracaat ettim, bu arada geçmişe dönük 26 ay 11 gün bağkurluydum, 2007 yılında yapılandırmadan dolayı bağkur borcumu ödedim, emekliliğe müracaat ettiğimde bağkurda borcum görünmüyordu, 11.3.2009 tarihinde bağkur bana 880 ytl basamak intibak farkı çıkardılar, bu farkı o gün ben hemen ödedim, fakat ssk emekliliğimi 1.4.2009 tarihinden itibaren işlem yapıyor. Bu arada bağkur bu borcu bana 12 ayda bildirseydi ben 1.1.2009 tarihinden itibaren emekli maaşım bağlanacaktı, ben bu arada bağkurun yüzünden mağdur oldum, bununla ilgili ben dava açsam kazanabilirmiyim, yada bu konu ile ilgili beni yönlendirecek arkadaş varsa sevinirim, avukat da olabilir.
Merhabalar,
Aslında bu tarz gecikmeler sigortalıların emeklilik aylığını hak ettiği tarihte birden fazla sigortalılık halinde hizmetlerinin bulunması, farklı illerde sigortalılık hizmetlerinin bulunması, hizmetlerinin birden fazla sigorta sicilinin altında toplanması nedeniyle yaşanıyor. Hizmetleri bu şekilde parçalı olan sigortalıların hizmetlerinin birleştirilmesi emeklilik talep tarihinden sonra yapıldığı için hem aylılklarının geç bağlanmasına hem de varsa geriye dönük prim ve prime ilişkin borçları ortaya çıkıyor.
Prim ve prime ilişkin borçlarının olması durumunda, borçlarını kapattıkları tarihi takip eden ayın 1 inden itibaren emekliliğe hak kazanmış oluyorlar..
Sosyal Güvenlik Kurumu da konuya ilişkin bir duyuru yaparak, emekli aylıkların geç bağlanmasındaki mağduriyetlerin yaşanmaması için farklı sigortalık ve sicil numarası altında hizmetleri bulunanların, farklı illerde çalışması bulunanların emekliliklerini hak ettikleri tarihten en az 1 yıl önce başvurarak bu işlemlerini yaptırmaları açıkladı.
Konuyla ilgili blogumda yazdığım yazı:
http://dursunsir.blogspot.com/2009/0...n-yaplmas.html
Sizinki de intibak farkından dolayı, prime ilişkin borç olarak algılandığı için borcunuzu kapattığınız tarih takip eden aybaşından itibaren emekli aylığınız bağlanmış bulunuyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu konuda ihmali var mı yok mu? Yargıya taşınsa nasıl bir sonuç alınır... Bu konuların uzmanı arkadaşlar tarafından daha net yanıtlanabilir...
Re: emekli maaşımın 4 ay sonra başlatılması
dursunsir teşekkür ederim ilgine, bununla ilgili dava açsam nasıl bir sonuç alabilirim, bilgisi olan arkadaşlar varsa sevinirim.