Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan heyet raporunun sağlık kuruluna gönderilmesi usule uygun mudur?
Bir yıl içinde SSK'da görevli bir hekim 10 günlük, sonra başka bir hekim 20 günlük istirahat izni verdi. Daha sonra bu istirahat izni heyet tarafından iki kerede toplam 30 gün uzatıldı. Amirim bu heyte raporunu sağlık kuruluna göndermek istiyor.
Memurların sağlık yönetmeliğine göre tek hekimden alınan ve 40 günü geçen raporlar sağlık kuruluna onaylatılıyor. Yataklı devlet hastanesi olan SSK'dan alınan heyet raporunun sağlık kurulunca onaylatılmasının istenmesi usule uygun mudur?
Web'den bulduğum yönetmeliğin ilgili maddeleri örnekleri ile aşağıdadır.
Teşekkür ederim.
1) Hasta sevk işlemlerinin, 6/2/1981 tarihli ve 17243 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Memurların Hastalık Raporlarını Verecek Hekim ve Resmî Sağlık Kurulları Hakkında Yönetmelik ile 6/3/1999 tarihli ve 23631 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı'nın 5 nolu Bütçe Uygulama Talimatı'nda belirtilen esaslar çerçevesinde, sevk zincirine riayet edilerek yapılması,
2) Memurların Hastalık Raporlarını Verecek Hekim ve Resmî Sağlık Kurulları Hakkında Yönetmeliğin 3 üncü maddesine göre tek hekim tarafından 20 güne kadar rapor verilebileceği hususunun gözetilmesi ve bu süreyi aşan raporların mutlaka sağlık kurullarından alınması,
(Örnek: Tek hekim tarafından gerekli görülmesi halinde önce 5 gün, hemen akabinde 10 gün ve tekrar 5 gün daha hastalık izni verilebilir ve bu raporların sağlık kurullarınca onaylanması gerekli değildir. Tek hekim tarafından verilen 20 günlük raporu kısım kısım veya bütün olarak kullandığı halde aynı hastalığının devam etmesi veya başka bir hastalığa tutulmuş olması nedeniyle görevine başlayamaması halinde, hasta memurun muayene ve tedavisi resmi yataklı tedavi kurumlarında yapılarak, raporun bu kurumların sağlık kurullarınca düzenlenmesi gerekmektedir. Aksi halde tek hekim tarafından verilen raporlar geçersiz sayılacaktır.),
3) Anılan Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince resmi sağlık kurullarınca düzenlenen veya onaylanan raporlara göre verilen hastalık izinleri hariç, tek hekimin değişik tarihlerde düzenlediği hastalık raporlarında gösterilen zorunluluk üzerine kendilerine yıl içinde toplam 40 gün hastalık izni verilen memurların, o yıl içinde bu süreyi aşan ilk ve müteakip bütün hastalık raporlarının geçerli sayılabilmesi için, bunların kurumun veya il sağlık müdürlüğünün belirleyeceği resmî sağlık kurullarınca onaylanması,
(Örnek 1: 5/2/2004 tarihinde 15 gün, 5/4/2004 tarihinde 20 gün, 5/6/2004 tarihinde ise 5 gün rapor alan bir memurun, almış olduğu bu raporları her hangi bir mercie onaylatmasına gerek yoktur. Çünkü bir yıl içinde memura tek hekim aralıklı olarak (her bir raporun 20 günden fazla olmaması kaydıyla) en çok 40 güne kadar herhangi bir merci tarafından onaylanmaya gerek kalmadan sağlık izni verebilir.
Örnek 2: Tek hekimden 5/2/2004 tarihinde 20 gün, 5/4/2004 tarihinde 20 gün rapor alan memur, 5/6/2004 tarihinden itibaren tek hekimden 10 gün daha rapor alırsa; bu 10 günlük raporun geçerli olabilmesi için (önceki rapor süreleri 40 günü doldurduğundan) sağlık kurullarınca onaylanması gerekir. Aksi halde alınan rapor geçersiz sayılır.),
Re: Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan heyet raporunun sağlık kuruluna gönderilmesi usule uygun mudur?
Milli Savunma Bakanlığı'nda çalışan sivil personel olduğumdan istirahat raporları usulen ve tıbben incelenmek üzere TSK sağlık komutanlığına gönderilmiş. Gelecek cevaba göre hastaneye sevk edeceklermiş.
Sonuç olarak ben iyileştim ve görev başındayım. :) Neye bakacaklar 10 gün sonra onu anlamadım. :)
Re: Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan heyet raporunun sağlık kuruluna gönderilmesi usule uygun mudur?
Benim anladığım kadarıyla yasa ve usul bakımından almış olduğunuz raporlarda hiç bir usulsüzlük yoktur Çünkü ben emekliliğime üç yıl kala raporlarla geçirdim Zaten yasa açık açık belirtmiş yeni başlıyan yıl içinde tek hekimden (uzman olsun olmasın) 10 günlük raporda hiç bir sorun yok Buna müteakip almış olduğunuz 20 günlük rapordada sorun yok Ancak sonradan almış olduğunuz toplam 30 günlük rapor heyetten alındığı için sağlık müdürlüğünün belirledi resmi yataklı hastaneden alınması şartı var Eğer bunuda böyle aldıysanız hiç bir problem yok Sanırım amiriniz gözünüzü korkutmak için sizi hakem hastaneye göndermek istiyor Bundan hiç bir şey çıkmaz Müsterih olun Kesinlikle kafanıza takmayın