iyi günler!!!
Nisan 2004 senesinde elektrik hırsızlığından davam vardı, dava nisan 2007 sonuclandı ve yargıtaya temyize gitti hala daha sonuç gelmedi. benim sorum dava zaman aşımı sürem doldumu eger dolmadıysa ne zaman dolar.
teşekürler...
Printable View
iyi günler!!!
Nisan 2004 senesinde elektrik hırsızlığından davam vardı, dava nisan 2007 sonuclandı ve yargıtaya temyize gitti hala daha sonuç gelmedi. benim sorum dava zaman aşımı sürem doldumu eger dolmadıysa ne zaman dolar.
teşekürler...
Zamanaşımı süresi suçun işleniş tarihinden itibaren işlemeye başlar, bu nedenle dava tarihi değil suç tarihi önemlidir.
Açıklamanıza göre suç tarihini 2004 yılı olarak kabul edersek, bu tarihte yürürlükte bulunan 765 sayılı TCK.nun elektrik hırsızlığı suçunu düzenleyen 491/ilk ve 492/2. maddelerinde öngörülen ceza miktarı itibariyle aynı yasanın 102/4. maddesi uyarınca 5 yılık dava zaman aşımı söz konusudur. Ancak yargılama sürecinde zamanaşımını kesen sebepler bulunduğundan en kötü ihtimalle yarısı artırılacağından zamanaşımı süresi 7 yıl 6 ay olarak hesaplanmalı.
Bu bilgi genel mahiyette olup tam olarak zamanaşımı süresi, dava dosayasında bulunan zamanaşımını kesen sebeplerin tarihleri dikkate alınarak sağlıklı bir şekilde hesaplanabilir.
Halen yürürlükte bulunan 5237 sayılı TCK.nun elektrik hırsızlığı suçunu düzenleyen 142/1.f . maddesi için ön görülen zamanaşımı süresi aynı yasanın 66/1.e maddesinde 8 yıl olarak düzenlendiğinden aleyhinize olup, önceki TCK.nun daki zamanaşımı süresini dikkate almak gerekir.
Elektrik hırsızlığından 2010 yılında kararı kesinleşen davam vardı. Borçlarımı ödememe rağmen mahkemeye katılamadım ve sunamadım. Şimdi dava dosya masrafını talep ediyorlar. Dava dosya masrafı borcunun zaman aşımı süresi var mıdır? Yanıtlarsanız çok sevinirim.