-
Boşanma ve Velayet
[font=Tahoma]Merhaba,
Yaklaşık beş yıldır devam eden bir evliliğim ve bir yaşında bir çocuğum var. Eşimle evliliğimizin ilk günlerinden beri ailesinin beni istememesinden dolayı yaşadığımız sorunlar vardı. Hiçbir suçum olmadığı halde ailesinin devamlı hakaretlerine maruz kaldım. İlk yıllarımızda eşimin uzlaşmacı tutumu sayesinde bu sorunun üstesinden gelmeye çalıştık. Ama son üç yıldır eşim ailesi ile ilişkilerimiz konusunda devamlı beni ve ailemi suçlu görmeye başladı. Bununla da kalmayıp ailem kızkardeşim eşinin ailesi ile çok daha iyi geçiniyor ve onlarla sık sık görüşüyor diye devamlı sorun çıkarmaya başladı. Öyleki her tartışmamızda konu dönüp dolaşıp ailemin ailesini arayıp sormamasına, ailemin diğer aileyi çok sevmesine dayandı.
Eşimin sorumsuzluğu da bu kavgaların devamlı alevlenmesine neden oluyor. Evliliğimiz süresince evin her türlü geçimini (kira, gıda,benzin, su,elektirik,yakıt, tatil vs) ben karşıladım. Bunu banka dekontları ile de ispatlayabilirim. Beş yıllık süre içerisinde eşimin evin geçimi için yapmış olduğu katkı %5'i geçmez.
Tüm bu kavgalar sonucu evde huzur ortamının kalmadığı ve eşimle birbirimize olan karşılıklı saygı ve sevginin bittiğini düşünüyorum. Boşanma konusu olunca ben çocuğu alır giderim kaçırırım gibi tehditler yapıyor. Çocuğun velayetinin hele hele bir yaşındaysa anneye verildiğini biliyorum. Hiçbir utanılacak ve yüz kızartacak bir şey yapmadığım içinde bu konuda sorun çıkmayacağına düşünüyorum. Acaba mahkeme farklı bir karar verebilir mi?
Yukarıdaki saydığım nedenler dolayısıyla boşanma davasını hangi nedenle açmam daha mantıklı olur? Boşanma için itiraz ederse mahkemenin iptali durumu olur mu? Başka nasıl delillere ihtiyacım olur?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
-
merhaba
Madde 166.- Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.
Davanızı buna göre şiddetli gecimsizlikten acabilirsiniz. Gecimsizilik olaylarını tanıklarla ispat edebilirsiniz.
Cocugun velayeti sizin annattıgınız sartlar icerisindesize verilir. Anne sefkatine muhttac olması ve cocugun menfaati bunu gerektiriyor.Cocuk için bosanma ile birlikte iştirak nafakası da alaırsınız. iyi günler