Re: Nasıl tapuluyabilirim
Eğer tapularınız varsa, Tapu Sicil Müdürlüğünde kaydı vardır. Öncelikle tapu sicil müdürlüğünden tapu kayıtlarını alın. Sonra gelen kadastro elemanlarına tapuları ibraz edin.
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Eğer tapularınız varsa, Tapu Sicil Müdürlüğünde kaydı vardır. Öncelikle tapu sicil müdürlüğünden tapu kayıtlarını alın. Sonra gelen kadastro elemanlarına tapuları ibraz edin.
sayın av.ragip.atay hocam öncelikle sorumu cevapladığınız için tşk ederim.aynen dediğiniz gibi tapu sicil müdürlüğüne gidecem.ama şu var geçen bir ay ünce kadastro memurları geldi köyümüze ben derdimi sizi anlatığım gibi aktardım bana verdiği cevap şu...eger tapularınız 1952 tapularıysa yani 57 sene üncesine ayitse ki burdaki tapuların çogu 1952 yılına ayit o zaman hazine arazisi olarak geçer dedi.mahkemeye verseniz bile kazanma durumunuz binde bir dedi....avukat olarak sizin o memurdan iyi bilmeniz lazım..eski tapularımızın olduğu kesin ama çok eski çok eski olduğu için hazinenin el koyması mümkünmü benim tekrardan köy yakımları zamanında yakılan dede tapularımı almam mümkünmü.şimdiden tşk SAYGILAR
Sen becerebilirsen önce meslektaşımın dediği gibi tapudan kayıtları bi çıkart herhangi bir revizyon olmuşmu ne yapılabilir bir avukata göster danış. Osmanlıdan kalma tapular var istimlak kamulaştırma vs. bir işlem görmemişse geçerliğini koruyor. Eski olduğu için hazine el koymaz mutlak bir sebebe bir işleme dayanır. Vakit geçirme varsa bir tanıdık avukat ilgilendir. Kolay gelsin
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Sen becerebilirsen önce meslektaşımın dediği gibi tapudan kayıtları bi çıkart herhangi bir revizyon olmuşmu ne yapılabilir bir avukata göster danış. Osmanlıdan kalma tapular var istimlak kamulaştırma vs. bir işlem görmemişse geçerliğini koruyor. Eski olduğu için hazine el koymaz mutlak bir sebebe bir işleme dayanır. Vakit geçirme varsa bir tanıdık avukat ilgilendir. Kolay gelsin
hemen dediğiniz gibi harekete geçiyom tşk