İyi günler yeni ev kuracağımızdan ötürü oturma grubu almıştık.Ancak teslimatı daha yapmadılar.Ve şimdi teslimatı istemiyoruz.O ürünleri almama ve para iadesi talep etme hakkımız var mı?
Printable View
İyi günler yeni ev kuracağımızdan ötürü oturma grubu almıştık.Ancak teslimatı daha yapmadılar.Ve şimdi teslimatı istemiyoruz.O ürünleri almama ve para iadesi talep etme hakkımız var mı?
Anlıyorum siz mobilyadaki ÖTV düşüşünden yararlanmak istiyorsunuz. Kapıdan veya mesafeli satış değil ise, firmayla bir sözleşme imzalamışsanız buna uymak zorundasınız. 4077 s. Tüketicinin Korunmas Hakkındaki Kanuna göre üründe bir sorun yoksa değiştirme, iade, vazgeçme gibi haklarınız yoktur.
Hayı yanlış anlıyorsunuz evliliş aşamasında iken düğün vs iptal oldu.Aldığım eşyaların iadesini şimdi istemiyorum.Oyüzden para iadesi en azından bir kısım paranın iadesinin mümkün olup olmadığını istiyorum.Yalnız ürün henüz evime gelmedi.Dükkanda.İptali yok ise en azından değiştirme yada açık çek hakkım var mı acaba.
Yasal olarak bir hakkınız yok. Konu mobilya firmasının insiyatinde. Onlar da sizinle yaptıkları sözleşme üzerine birtakım malzeme alıp para bağlamış olabilirler ya da işe başlanmış olabilir. Bu nedenle isteğinizi yerine getirmeyebilirler. Kısacası yasal olarak yapabileceğiniz bir şey yok.