Ruhsatsız silah yakalatma
iyi günler ben 2006 yılında bi tartışma olayında polis tarafından göz altına alındım üzerimde olaydan az önce aynı gün çayırlık bir alandan buldugum içinde hiç mermi olmayan silah yakalattım bana bu suç ile ilgili 2007 senesinde bir gıyabı tutuklama çıktı ifade verdikten sonra serbest kaldım henüz bir sonuç veya mahkeme gelmedi sanırım bu ifadem ek savunma talebiyle alınmıştı daha önceden 6136 sayılı kanuna muhalefetten bir suçum yok ama sabıkam var bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ceza alırmıyım ne ceza alırım
Re: Ruhsatsız silah yakalatma
Para cezasına cevrilmesini talep edersiniz. 6200 tl cezası var. Yinede belli olmuyor bazen 1 sene hapis cezasını verebiliyorlar. Bir avukat ile giderseniz para cezasına çevirtilebilir. Örnek vermek gerekirse 10 kişi aynı suçtan mahkemeye çıktık (cürüm işlemek maksadı ile teşekkül oluşturmak ve 6136 sayılı kanuna muhalefet) ve bende dahil 3 kişinin avukatı yoktu. Biz 6136 dan hapis cezası aldık onlar ise para cezası aldı. Daha sonra temyiz hakkımızı kullanıp para cezasına çevirttik.
Silahtan kastınız yarı otomatik tabanca ise bir yıldan üç yıla kadar hapis ve üç bin liradan beş bin liraya kadar ağır para cezası ile yargılanırsınız.
Silah, vahim sayılan M16, MP5, Kaleşnikov gibi otomatik silahsa beş yıldan sekiz yıla kadar hapis ve yirmibeşbin liradan az olmamak üzere ağır para cezası ile yargılanırsınız.
teşekkür ederim yanıtladıgınız için silah 16+1 baretta tabanca idi