Merhaba ben Mehiy 1991 Belçika/Charleroi Doğumluyum
Aynı zamanda TC vatandaşıyım Kütüğüm Tekirdağ malkaraya kayıtlı fakat ben bazı haklardan yararlanamıyorum Doğum Yerimi Türkiyeden Bir İl'e kayıt ettirme şansım varmı acaba
Yardım !
Printable View
Merhaba ben Mehiy 1991 Belçika/Charleroi Doğumluyum
Aynı zamanda TC vatandaşıyım Kütüğüm Tekirdağ malkaraya kayıtlı fakat ben bazı haklardan yararlanamıyorum Doğum Yerimi Türkiyeden Bir İl'e kayıt ettirme şansım varmı acaba
Yardım !
Peki Hukuki bir açıklamasını varmı bunun ?
Muhtemelen devlet memurluğu-doğum yerine yakın bölgeye tayin sorunu diye düşünüyorum.
Mevcut bir olay nasıl değiştirilsin. Eğer Türkiye de doğmuş olsaydınız, Belçika yazsaydı belki açıklama bulunurdu.
Yasa dışı bir eylemden dolayı hukuki destek olur mu sizce?
Bu arada hangi haklardan yararlanamıyorsnuz? Eğer Türk vatandaşı iseniz, nerde doğarsanız doğun aynı haklara sahipsiniz.
Nüfus kaydında her kısmı değiştirme hakkınız vardır. Sebebinin doğru ve haklı olması kaydıyla. Malkarada değil de (Ben orda askerlik yaptım) örneğin marmariste doğmuş olsaydınız yanlış olarak Malkara yazmış olsaydı bu da cidden sizi bazı sorunlarla karşı karşıya bıraksaydı değiştirirdiniz. Nüfusta ana baba adının bile değiştirilmesi mümkündür yeter ki iddianız haklı olsun. Ama başka bir yer yazarsa bana burda para verecekler demekle olmaz.
Benimde böyle bir değiştirme isteğim var ancak bunun sebebi iş başvurularımda sorun yaratması,aslen İzmirliyiz ve İzmir de yaşıyoruz ama doğum yeri Diyarbakır gözüküyor , babamın görevi gereği orada doğdum.Birebir iş görüşmelerimde insanların hımm diyerek düşünmesi ama açıklamadan sonra peki demesi biraz can sıkıcı oluyor.
Diyarbakırda doğduysanız, bu gerçeği değiştiremeyeceğiniz gibi, bu durumun belirtildiği nüfus kayıtlarını da bahsettiğiniz nedenle değiştirme şansınız yok.