Ulusal-Uluslararası Bir Bankada İşe Alındım Fakat Ne Arayan Var Ne Soran Ne Yapabilirim?
Türkiye'nin en büyük bankalarından birinde "Kredi Kartı Satış Temsilciliği" işine yaptığım başvuruda, 1 Sınav 2 Mülakatı geçerek telefonla işe kabul edildiğimi ve hazırlamam gereken evrakları söylediler ve ayrıca hazırlamam gereken evrakları mail yoluylada bildirdiler, fakat 2 saat sonra yine bir telefonla işe alım sürecinin 1/2 hafta uzayabileceğini belirttiler ve üstünden 1 ay geçti ben aradım yöneticilerden haber bekliyorlarmış diye geçiştirdiler, ben bu konuda Bankaya dava açabilirmiyim, telefonda aramıza hoşgeldiniz dediler ama işe almadılar koskoca banka ama bu kadar saçma bir durumda bıraktılar bizi, hemde böyle bir zamanda, madem işe almıyacaklardı, neden aramıza hoşgeldiniz, işe kabul edildiniz dediler? Hukuki olarak bir şey yapabilirmiyim?
Re: Ulusal-Uluslararası Bir Bankada İşe Alındım Fakat Ne Arayan Var Ne Soran Ne Yapabilirim?
bu ülkede en son güveneceğiniz kurumlar bankalardır bunu unutmayın.
malesef dava açamazsınız çünkü sizin işe alındığınıza dair herhangi bir yazı yok
Re: Ulusal-Uluslararası Bir Bankada İşe Alındım Fakat Ne Arayan Var Ne Soran Ne Yapabilirim?
..... Bey,
.....bank Finansal Hizmetler Grubu’na hoşgeldiniz.
Hazırlanması gereken güncel evrak listesi ektedir. Yakınınızda bulunan .....bank Şubemiz’de personel hesabı açtırarak ilgili evrakları en kısa süre içinde tamamlayıp İzmir Direkt Satış Ofisimiz’de .... ........’a teslimi etmenizi, teslim sırasında bu hesap numaranızı da beraberinde getimeniz konusunu önemle rica ederiz.
NOT: Bir sorunuz olduğu takdirde (0212) ... .. 02 numaralı telefondan bana ulaşabilirsiniz.
Saygılarımla,
..... .....
"yukarıdaki yazıyı mail olarak aldım ama tabiki işe girmiş değilim, sadece işe kabul edildiğim söylendi, yinede yapılabilecek bir şey yok mu? Ayrıca telefon görüşmemizde var ama böyle bir olay için telefon kayıtlarına ulaşılabilme ihtimali felan belki zordur bilemiyorum..."
ilk mesajınızda mail kısmını atlamışım ..bu durumda manevi tazminat açabileceğinizi ve hatta bu süreçte başka bir işteklifini bu yüzden red ettiğinizi felan ispatlayabilirseniz maddi tazminat ta talep edebileceğinizi düşünüyorum...çünkü karşınızdaki muhatap sıradan bir işveren değil sonuçta banka ..ama yinde sizi yanıltmış olmayayayım bu benim düşşüncem umarım başka meslektaşlarda yorum yazar
Öncelikle bu siteyi hazırlayanlara, ilk yorum yazan Av. İbrahim Bircan Bey'e ve diğer bilgi paylaşımında emeği geçen herkese samimiyetle ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM, gerçektende belkide ulaşılması zor olabilecek bilgilere insanlar kolayca ulaşabilme imkanı bulabiliyor bu gerçektende çok güzel bir olay... Umarım başka yardımcı olacak bilgileride bulabirim...
"Ayrıca konuyla ilgili olarak, babamın işyerinde sigortalı olarak çalışıyordum ve orayı başka birisine devrettik ve bende işten çıkmış oldum belki buda işe yarayabilirmi bilemiyorum, eğer dava süreci olursa..."
Bu konuda dava açarda kazanırsam avukat ücretini karşı taraf mı öder? Aşağı yukarı ne kadara mal olur bana böyle bir dava açmam?
Açacağınız herhangi bir dava için avukatınızla anlaştığınız ücreti sadece siz ödersiniz ve herhangi bir yerden tahsil etme şansınız yok.
Aşağı Yukarı Avukat ücreti hakkında bilgilendirme yapabilirmisiniz acaba? Teşekkür ederim ilginize...
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Okunabilir dosyanın tam adresi : http://www.barobirlik.org.tr/mevzuat.../aaut_2009.pdf