Hastane doğumlu, yanlış nüfus kaydı,yaş büyütme
slmlar ben nufüs kayitlarinda 18/05/1991 doğumlu olarak görünüyorum hastanede doğdum gerçek(reel) doğum tarihim 05/02/1989 doduğum tarihten 2 yil sonra nufusa kayıt edilmişim şimdi yaşimi büyütmek istiyorum 1veya 2 yaş 1 yaşta büyütsem olur 18/05/2009 tarihinde 18 yaşimi doldurup 19 dan gün alacam reşit oldugum için kendi başima mahkemeye başvurabilirmiyim yada ne yapmam gerekiyor mahkeme tahminen kaç ay içinde sonuçlanır hastane kayitlarinda gercek doğum tarihim mevcut yani 05/02/1989 bu işimi kolaylaştırırmı mahkeme süreci ve sonuçlanması açisindan lütfen yardim bekliyorum ne yapmam gerekiyor.
Re: Hastane doğumlu, yanlış nüfus kaydı,yaş büyütme
Alıntı:
turgut1989 rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar,ben nufüs kayitlarinda 18/05/1991 doğumlu olarak görünüyorum. Hastanede doğdum gerçek doğum tarihim 05/02/1989. Doğduğum tarihten 2 yil sonra nufusa kayıt edilmişim. Şimdi yaşimi büyütmek istiyorum 1veya 2 yaş 1 yaşta büyütsem olur. 18/05/2009 tarihinde 18 yaşimi doldurup 19 dan gün alacağım. Reşit oldugum için kendi başima mahkemeye başvurabilirmiyim, yada ne yapmam gerekiyor. Mahkeme tahminen kaç ay içinde sonuçlanır? Hastane kayitlarinda gercek doğum tarihim mevcut, yani 05/02/1989. Bu işimi kolaylaştırır mı? mahkeme süreci ve sonuçlanması açisindan lütfen yardim bekliyorum ne yapmam gerekiyor.
Hastane kaydını sunduğunuzda yaş düzeltmeniz sorunsuz yapılabilir.
Davayı 18 yaşınızı doldurduktan sonra kendiniz de açabilirsiniz.Davanın ne kadar zamanda sonuçlanabileceği, mahkemenin iş yoğunluna bağlı olarak değişecektir.
Doğum yerim Samsun ve ikametgahım Samsun ama İstanbul da yim. Davayi İstanbul da açabilirmiyim? Mahkemeye ailemden biri gelmeşi şartmı?
Dayanak belgelerindeki bilgilerin aile kütüklerine işlenmesi sırasında yapılmış bir maddi hata söz konusu değilse; aile kütüğünün her hangi bir kaydında düzeltme veya değişiklik, Türk Medeni Kanununun 39. maddesi uyarınca mutlaka kesinleşmiş mahkeme kararı ile yapılır.
Aynı konuya ilişkin nüfus kaydının düzeltilmesi davası ancak bir kere açılabilir.
Yetkili mahkeme ilgilinin oturduğu yer Asliye Hukuk Mahkemesidir.
tam olarak anlayamadim davayi farkli bir ilçede açabilirmiyim reşitim mahkemeye anne veya babamın gelmesi şartmıdır?
Tam olarak anlayamadim davayi farkli bir ilçede açabilirmiyim reşitim mahkemeye anne veya babamın gelmesi şartmıdır mahmeke sonuclanip yaşım büyüdükten sonra kaç ay içinde askere alirlar beni.
Kayıtlı olduğunuz ikamet adresinin bağlı olduğu ilçe-il de açabilirsiniz davanızı.
Cevap: Re: Hastane doğumlu, yanlış nüfus kaydı,yaş büyütme
Merhaba abiler,arkadaşlar ben 2000 doğumluyum ben yaşımı büyütmek istiyorum 1999 lu yapmak istiyorum sporcu oldugum için fiziki yapım baya iyi kemik testinde sıkıntı olma diye umuyorum 17 18 yaşında gibi duruyorum ama herşey oluyorda yanlız ben Doğumevi hastanesinde doğdum sıkıntı orda onu nasıl yapabiliriz yardımıcı olursanız sevinirim. Bu arada 2 3 yaş büyütmek istemiyorum sadece 1 yaş.
Cevap: Re: Hastane doğumlu, yanlış nüfus kaydı,yaş büyütme
Hastane dogum kayitlari kesin delil oldugundan,
Acacak oldugunuz davada, dogdugunuz hastameden istenen tasdikli dogum kaydiniz goruldugunde dava red edilecektir.