Komşum tarafından tehdit edildim
Sayın ilgili,
24 dairelik bir binanın ikinci katında kiracı olarak oturuyorum. Bina yönetiminin aldığı kararlar doğrultusunda pazartesi günleri 10:00-12:00 saatleri arasında temizlik yapılması halı kilim vs silkelenmesi uygun görülmüştür. Bugün halımın alt kattaki komşumun camına deyiyor olması nedeni ile komşumun tarafından azarlanarak tehdit edildim, hakarete maruz kaldım. Kendisini polise şikayet edeceğimi söylememe rağmen uyarılarına devam etti. Komşumun rahatsız olduğu konu ise, o saatler aralığında uyuyor olması ve halımın camına zarar verdiğini düşünüyor olması.( bahsi geçen cam ise, balkonun oturma yada yatak odasına dahil edilerek pencerelendirilmiştir). Apartman kurallarına aykırı davranmadığım ve halımın balkondan çevrilmiş oda penceresine değmesine engel olamayacağım için kendimi haklı görmekteyim. Komşum hakkında yazılı bir uyarı göndermem, kendisinden bu davranışı nedeni ile şikayetçi olduğumu yada bu davranışının tekrarlanmamasını sağlayabileceğim bir merciye beni yönlendirmenizi rica ediyorum.
Apartman yöneticisine bildirdiğim bu konunun kendi aralarında rica minnet ile çözümlenmesini istemiyorum.Apartmanımızın kimsenin tekelinde olmadığını ve kurallar çerçevesinde yaşanılan bir yer olduğunu hatırlatmak istiyorum.
Teşekkürler
Re: Komşum tarafından tehdit edildim
Komşular arasındaki bu tür olayları büyütüp resmiyete dökmek kimseye yarar vermez. Şikayet etmeden önce iyi düşünmenizde fayda vardır. Ne de olsa belki yıllarca birlikte oturacaksınız.
Buna rağmen şikayet etmek istiyorsanız hakaret ve tehdit suçları için cumhuriyet savcılılıklarına dilekçe ile şikayette bulunulur. Söylediği sözler tanıkla ispat edilir. Söylenen sözlerin hakaret ve tehdit oluşturup oluşturmadığıana savcı karar verir. Gerek görürse dava açar. Siz de davayı katılan sıfatıyla takip edebilirsiniz. Dava açılmasına gerek görmezse kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verir.
Re: Komşum tarafından tehdit edildim
Apartmanda balkondan halı silkeleme adetinden ne zaman vazgeçeceğiz merak ediyorum!
Cevap: Re: Komşum tarafından tehdit edildim
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Apartmanda balkondan halı silkeleme adetinden ne zaman vazgeçeceğiz merak ediyorum!
Kesinlikle size katılıyorum. Aynı durumu kendisine üst katında oturan yapsa ne olur acaba? Nasıl bir bencillik bu?