Ben devlet memuru olarak emekli sandığına bağlı çalışıyorum.SSK ya geçiş yapıp kalan primlerimi dışardan ödeyerek emekli olabilir miyim?
Printable View
Ben devlet memuru olarak emekli sandığına bağlı çalışıyorum.SSK ya geçiş yapıp kalan primlerimi dışardan ödeyerek emekli olabilir miyim?
SSKya geçmek diye birşey kalmadı.Siz demek istiyorsunuz ki; kalan süreyi isteğe bağlı olarak tamamlamam mümkün mü?İsteğe bağlı sigortalı olursunuz.Bu süreleriniz 1.10.2008 den itibaren Bağkura sayılıyor.Kalan süreniz ne kadar, bilmiyorum ama; 3,5 yıldan az ise Emekli Sandığından, 3,5 yıldan fazla ise Bağkurdan emekli olursunuz.Yeni bir düzenleme bekleniyor.(Konu Anayasa Mahkenmesinde)Bu olursa emekli ikramiyesi alırsınız.Olmazsa, E.S. dışında sürenizi tamamlayacağınız için ikramiye alamayacaksınız.İllâki SSK dan süremi tamamlamak ve SSK şartlarından emekli olmak istiyorum diyorsanız "İŞÇİ" olacaksınız.Türkçesi: isteğe bağlı SSKlılık artık yok.
İyi günler...
Cevabınız için teşekkürler.İyi günler
16.07.1976 doğumluyum 1995 yılında uzman.j.çvş olarak göreve başladım.
subat 2010 istifa edersem yani ayrılırsam eger bagkur'dan veya ssk dan ne kadar daha primim ödenirse emekli olabilirim. Konu ile ilgilenirseniz detaylı bilgi verirseniz minnetar olurum.
Böyle bir soruya doğru cevap verebilmek için sigortalılığınızın başlangıcını gün,ay ve yıl olarak belirtmelisiniz.
İyi günler...
01.06.1965 doğumluyum. 25.10.1990 dan bugüne emekli sandığına bağlı doktor olarak çalışmaktayım. 14.02.1998 de istifa ettim.11.11.1998 de görevime döndüm. şimdi istifa edip özel sektöre geçmek istiyorum. Kaybım olmaması için ne yapmalıyım. Kaybım olacaksa da bu durumu en az zararla nasıl atlatabilirim .