Vatandaşlıktan atılma ve askerlik
Merhaba arkadaşlar ve sayın forum yöneticileri.
Bir sorunumuzla ilgili olarak engin bilgilerinize ihtiyacımız var.
Dayım yıllardır Almanya da ve orada çalışıyor. Ancak Askerlik yapmadığı gerekçesiyle Türk varandaşlığından çıkarılmış durumda. buraya kadar normal. Esas problem bundan sonra, Türk vatandaşlığından atıldığı gibi henüz Alman vatandaşlığı da bulunmamakta. Çalışabiliyor ancak Alman devleti vatandaşlık vermiyor. Sınır dışı etmek istediği zaman da Türkiye Devleti bizim vatandaşımız değil diyor. İlginç Bir durum var. Yeniden türk vatandaşlıığına geçip askerlik hizmetini bedelli olarak tamamlayabilirmi. bu sorun nedeniniyle Türkiye' ye de gelemiyor. Diğer dayılarım gelirken o gelemiyor. bu sorunu nasıl aşabiliriz bilgilerinize ihtiyacımız var. Saygılar.
Re: Vatandaşlıktan atılma ve askerlik
kimsenin bilgisi yok sanırım. sorum hala günceldir. arkadaşlar
Türk vatandaşlığına kabul edilirse, askerlğini yapar. Ama bedelli askerlik yapamaz.
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Türk vatandaşlığına kabul edilirse, askerlğini yapar. Ama bedelli askerlik yapamaz.
Merakimdan soruyorum, yurtdisinda yasamaya devam etmesine ragmen mi? Yoksa bu, vatandasligini kaybettigi icin otomatik olarak kaybedilmis bir hak mi?
Alıntı:
salpyilmaz rumuzlu üyeden alıntı
Merakimdan soruyorum, yurtdisinda yasamaya devam etmesine ragmen mi? Yoksa bu, vatandasligini kaybettigi icin otomatik olarak kaybedilmis bir hak mi?
zamanında gel askere demişler gitmemiş ve atılmış. çözümü nedir bulamıyoruz.
Çözümünü söyledim ya, vatandaşlık için başvuracak. Kabul edilirse askerliğini yapacak.
Bedelli askerlik, yurtdışında okuyan ya da çalışan Türk vatandaş ları içindir. Dayınız da vatandaş değil şu anda. Askerlik hukukuna ilişkin forumlarda araştırma yaparsanız bu kadar tereddütte kalmazdınız.
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Çözümünü söyledim ya, vatandaşlık için başvuracak. Kabul edilirse askerliğini yapacak.
Bedelli askerlik, yurtdışında okuyan ya da çalışan Türk vatandaş ları içindir. Dayınız da vatandaş değil şu anda. Askerlik hukukuna ilişkin forumlarda araştırma yaparsanız bu kadar tereddütte kalmazdınız.
Benim bildiğim kadarıyla dövizli askerlik yurt dışında okuyanların hakkı değildir , sadece çalışma izni alınıp hizmet gösterildiği zaman böyle bir hakkınız olur.Öğrencilere çalışma izni ancak istisnai durumlarda verilir (asistanlık vb..)
yanlışsam düzeltin lütfen saygılar
[QUOTE=alikabus;274536]Merhaba arkadaşlar ve sayın forum yöneticileri.
Bir sorunumuzla ilgili olarak engin bilgilerinize ihtiyacımız var.
Dayım yıllardır Almanya da ve orada çalışıyor. Ancak Askerlik yapmadığı gerekçesiyle Türk varandaşlığından çıkarılmış durumda. buraya kadar normal. Esas problem bundan sonra, Türk vatandaşlığından atıldığı gibi henüz Alman vatandaşlığı da bulunmamakta. Çalışabiliyor ancak Alman devleti vatandaşlık vermiyor. Sınır dışı etmek istediği zaman da Türkiye Devleti bizim vatandaşımız değil diyor. İlginç Bir durum var. Yeniden türk vatandaşlıığına geçip askerlik hizmetini bedelli olarak tamamlayabilirmi. bu sorun nedeniniyle Türkiye' ye de gelemiyor. Diğer dayılarım gelirken o gelemiyor. bu sorunu nasıl aşabiliriz bilgilerinize ihtiyacımız var. Saygılar.[