Nasıl bir sıra izlenmeli?
Hukuk 2. sınıf öğrencisiyim ve aralık 2008 giriş part-time olarak bir işte çalışıyordum.2 aylık maaşımı alamadığım için mayıs 2009'da istifa ettim.Hala vermemekte ısrar ediyorlar.Alacaklarımı alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?Bildiğim kadarıyla önce noter aracılığı ile ihtar çekiyoruz daha sonra icra takibi başlatıyoruz,itiraz ederlerse mahkemeye veriyoruz.Bunların nasıl yapılacağını kısaca biri anlatabilir mi?Çünkü daha usul hukuku görmedim :)
Re: Nasıl bir sıra izlenmeli?
Alacaklarınız için noterde ihtar çekmeniz gerekmiyor, doğrudan icra takibinde bulunabilirsiniz. İtiraz halinde İş Mahkemesi'nde itirazın iptalini dava etmelisiniz. Yapacağınız ilamsız takipte bankalarca mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı üzerinden faiz talep etmeyi unutmayın.
icra takibi için şirketin merkezinin bulunduğu yerdeki icra dairesine mi başvurmam gerekiyor?Yoksa herhangi bir icra dairesi olur mu?
Şirket merkezinin bulunduğu yer icra dairesinin yanında işinizi yaptığınız yer icra dairesi de yetkilidir.
Çok teşekkür ederim ilginiz için.Son sorum işyerim maslakta ordaki icra dairesine gidip takipte bulunmak istiyorum mu diyeceğim?
İşinizi gördünüzmü bekliyomusunuz hala? Takıldığınız bi yer olursa sorun