Yedieminlik görevini suistimal
2008 yılında bir iş yerine hacze gidilmiş, haciz yapılıp oradaki mallar (bu mallar da fidan) haczedilip yediemin olarak birine teslim edilmiş.Bu dosyadan geçen gün bende hacze gittim ancak ne o fidanlar var nede başkası.Yeni bir kişi başka isimle işletiyor orayı.öncelikle sorum yedieminliği suistimalden hala ceza veriliyormu?şikayeti savcılığamı yoksa sulh cezayamı yapmalıyız? ikincisi haczin üzerinden 1yıl geçmiş haciz düşmüş ancak yedieminlik devam eder diye biliyorum doğrumu?son olarak fidanların haczi kabilmidir bu nedenle yaptığım şikayette sorun yaşarmıyım?
Yarın bu konuyla ilgili işlem yapmak istiyorum.Bilgisi olan varsa ve cevap verirse çok sevinirim.
Re: Yedieminlik görevini suistimal
İcra ve İflas Kanunu'nun 336 / a maddesi yürürlükten kaldırıldığı için bu konuda Türk Ceza Kanunu'nun 289. maddesi uygulanacaktır. O halde bu konudaki şikayetlerin Cumhuriyet Savcılığı'na yapılması gerekmektedir.
Türk Ceza Kanunu'nun 289. maddesinde hacizli mallardan söz edildiğine göre söz konusu suç ancak ortada hacizli bir mal var ise söz konusu olacaktır. O halde somut olay bakımından haciz düştüğüne göre ortada hacizli mal da bulunmamaktadır, bu nedenle anılan suç gerçekleşmemiştir, kişinin cezalandırılmasına olanak yoktur.
Re: Yedieminlik görevini suistimal
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
İcra ve İflas Kanunu'nun 336 / a maddesi yürürlükten kaldırıldığı için bu konuda Türk Ceza Kanunu'nun 289. maddesi uygulanacaktır. O halde bu konudaki şikayetlerin Cumhuriyet Savcılığı'na yapılması gerekmektedir.
Türk Ceza Kanunu'nun 289. maddesinde hacizli mallardan söz edildiğine göre söz konusu suç ancak ortada hacizli bir mal var ise söz konusu olacaktır. O halde somut olay bakımından haciz düştüğüne göre ortada hacizli mal da bulunmamaktadır, bu nedenle anılan suç gerçekleşmemiştir, kişinin cezalandırılmasına olanak yoktur.
Sayın Ulaş,
Bu söyledikleriniz ssk haczi ve yedieminliği içinde geçerlimidir.? Yani ssk yaptığı hacizleri İİK nuna göremi yapmaktadır.?