İşten ayrılmak istiyorum ama biraz karışık!..

İyi günler.
Ben, bir kamu kurumunda  taşeron  firmada masa başı personel olarak çalışmaktayım.Burada yaklaşık 3 senedir çalışıyorum.Çalıştığım firma 15 senedir bu kurumun ihalesini farklı isimler altında ihlaeye girerek alıyor fakat bu sene ihaleyi başka bir firma kazandı ve 31 Mayıs itibariyle şimdiki firmanın sözleşmesi son buluyor.Ben de  aynı dönemlerde işi bırakmayı düşünüyorum (işi bırakma sebebim: burada asgari ücretle çalışıyorum.daha iyi bir iş buldum.) benim kıdem tazminatımı alıp bu işi bırakmam mümkün mü?firma değişiyor kıdem tazminatı haklarımız yeni firmaya devredilir mi yoksa bu firma giderken bize kıdem tazminatlarımızı vermek zorunda mı?
Teşekkürler.

Re: İşten ayrılmak istiyorum ama biraz karışık!..

İş akdini herhangi haklı bir nedeni bulunmadan fesheden işçi kıdem tazminatına hak kazanamaz. Ancak fazla çalışma ücretinizin ödenmemesi, SSK'ya aldığınız ücretten düşük olarak bildirimde bulunulması gibi nedenlerle (varsa) iş akdinizi feshederek kıdem tazminatı talep edebilirsiniz.
Saygılarımla.

Alıntı:

Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı

İş akdini herhangi haklı bir nedeni bulunmadan fesheden işçi kıdem tazminatına hak kazanamaz. Ancak fazla çalışma ücretinizin ödenmemesi, SSK'ya aldığınız ücretten düşük olarak bildirimde bulunulması gibi nedenlerle (varsa) iş akdinizi feshederek kıdem tazminatı talep edebilirsiniz.
Saygılarımla.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Bir sorum daha olucak; şu anki  mevcut firmanın ihale süresi dolduğunda biz diğer firmaya geçerken bize kıdem tazminatlarımızı vermek zorunda değil mi?
Yoksa kıdem ve ihbar tazminatı haklarımız da yeni gelecek olan taşeron firmaya mı devrolucak?

İşveren ihaleyi kazanamayıp, sözleşmenizi sona erdirirse tazminatlarınızı vermek zorunda.Sözleşmenin sona erdirilmesi değil de işyeri devri olursa,tüm haklarınız aynen devam eder,işyeri devri tazminat ödenmesini gerektirecek bir durum değildir.

Alıntı:

Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı

İşveren ihaleyi kazanamayıp, sözleşmenizi sona erdirirse tazminatlarınızı vermek zorunda.Sözleşmenin sona erdirilmesi değil de işyeri devri olursa,tüm haklarınız aynen devam eder,işyeri devri tazminat ödenmesini gerektirecek bir durum değildir.

Çalıştoğım yer kamu kurumuna bağlı olduğu için devir olmaz sanırım.Şu anki firma ihaleyi kaybetti kazanan yeni firma için en baştan yeni evraklar hazırlanacak yeniden işe girişimiz yapılacak tabi aynı şekilde şu anki şirketten de çıkışımız yapılacak.Çıkışımız yapılırken bizim mevcut şirketimizden yazılı olarak bir evrak talep etmemiz gerekir mi bizi  işten çıkırdığına dair?