Aynı işverenin farklı şirketine geçiş
Merhaba;
Eşim 08/02/2000 Trihinden bugüne kadar özel bir şirkette çalışmaktaydı.Fakat 12/08/2008 tarihinde aynı kişiye ait olan A.Ş Bünyesine geçti Daha önce çalıştığı yer yine aynı kişiye ait şahıs firmasıydı.SSK dökümlerinde 12/08/2008 işten çıkış 13/08/2008 A.Ş bünyesinde tekrar işe başlama olarak görülüyor.Ancak bu konu ile ilgili olarak bize hak kaybının olmadığı aynı haklarının devam edeceği söylenmişti.Şu anda Aşağıda Bilgilerinize sunacağım bir mail yazışması sonucu eşim işten çıkarıldı..
1- tazminat hesaplanırken 08/02/2000 tarihinden günümüzemi hesaplanmalı?
(Son Maaşı 1.500 TL Gösterilen 1000 TL 13/08/2008 tarihine kadar asgari ücret üzerinden sonrasında yeni kanunla birlikte 1.000 TL üzerinden sskl pirimleri
ödenmiştir..)
2- Eşimin bilgisi dışında işten çıkarıp başka bir şirkette sigortalamak yasalmıdır..
Çıkarılmaya Sebep Olan Mail
...... Hanım,10.04.09 tarihinde saat 10.31 de 0216 336xx xx nolu telefon ile 20 dk 14 sn ayrıca 20.04.09 tarihinde saat 13.09 da 0212 626 xx xx nolu telefon ile 21dk 09 saniye telefon görüşmeleri yapmışsınız.Bu telefonların kime ait olduklarını ve hangi konuda görüşme yaptığınızı bana bildirir misiniz.
.........Bey 29.02.09 tarihli mailinizde 0216 336 xx xx ve 212 626 xx xx numaralarla ilgili görüşmelerime istinaden açıklama istemişsiniz..Öncelikle bukadar zamandır yanınızda çalışmamın karşılığı olarak bu konuyu bana yüz yüze sormanızı beklediğimi belirtmek istiyorum. Şirketinizde geçirdiğim yaklaşık 14 yıl boyunca şirket menfaatlerini çok elzem bir durum sözkonusu olmadığı taktirde şahsi menfaatlerimin üzerinde tuttum ve tutmayada azami özen gösteriyorum..Üzülerek belirtmek isterimki bana karşı takınmış olduğüunuz bu tutumu anlamış değilim, en azından hatalarımı ve başarılarımı yüzüme karşı söylemeniz gerektiğini düşünüyorum.
Bu vesile ile üzüldüğümü birkez daha belirtmek isterim..Benden ve çalışmamdan kaynaklanan bir memnuniyetsizliğiniz varsa bunu daha profesyonelce yapacağınıza inancım tam olmakla beraber hala neden böyle bir maili tüm şirket çalışanlarına gönderdiğinizi anlamakta zorlanıyorum..
Sonuç olarak bunca yıllık hizmetimin bir karşılığı olarak tarafımdan şirketinize ait olan bir telefondan 40 dk.lık telefon görüşmesi yapmak tarafınıza rahatsızlık veriyorsa özür diliyor, benden ve çalışmalarımdan menun değilseniz gereğini yapmanızı rica ediyorum.
saygılarımla
No: İşverenin göndermiş olduğu mail tüm personelede aynı zamda gönderilmiştir.
Yorumlarınızı Bekliyorum..
Re: aynı işverenin farklı şirketine geçiş
Eşiniz tarafından yapılan konuşmaların fesih için haklı bir neden oluşturucağını düşünmemekle birlikte bu hususun geçerli bir neden teşkil edebileceğini düşünüyorum, yine de tüm detayları bilmeden yorum yapmak güç..
Özetle eşinizin iş akdi feshedilirken ihbar ve kıdem tazminatı ödenmeli, bu ödemeler son ücret üzerinden yapılmalı ve kıdem hesaplanırken 08/02/2000 tarihinden bu yana tüm çalışması dikkate alınmalıdır.
Saygılarımla.