Öğretmen Davraniş Bozukluklari
Kız Meslek Lisesinde okuyan kız öğrencilerin söylediklerini aynen yazıyorum.
Kız öğrencinin okul koridorunda fotokopi odasına giderken saçındaki toka düşüyor ve o kalabalıkta tokayı bulamıyor o esnada Okul Müdürü bu öğrencinin sacında toka olmadığını görünce saçından tutmak suretiyle odasına doğru sürüklüyor bu esnada öğrenciye tokat atıyor ve odasına geldiğinde öğrencinin saçını zorla kesiyor ve "orospu" diyerek odasından kovuyor.Gene bu okulun din öğretmeni sınıfta saçını toplayan kızlara "kaldırım saatiniz geldi sizin"diyor.Ve gene aynı bu okulda bir baska öğretmen sabah istiklal marşının okunduğu zamanda okula giren öğrencilere "sizler Türk değilsiniz,ingiliz,fransız dölüsünüz" diyor.
Ben böylebir eğitimciliğin kanunlarımıza aykırı olduğunu düşünüyorum (doğrumudur) bu öğretmenleri milli eğitim müdürlüğüne şikayet ettim fakat bir sonuc alamadık.
Sizce ne yapayım ?
Bence hiç adil görünmeyen bir durum , bu konuda birseyler yapmak istiyorum.Böyle öğretmenler yüzünden çocuklar okula gitmek istemiyor ,öğretmenlere güvenmiyor,saymıyorlar.Böyle öğretmenler , kurumun adını da lekeliyor bence.
Re: öğretmen Davraniş Bozukluklari
İddialar doğru ise ve ispatlanabiliyorsa ciddi suç teşkil etmektedir. Öncelikle yaptığınız şikayet başvurunuzun sonucunu bekleyin.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
İddialar doğru ise ve ispatlanabiliyorsa ciddi suç teşkil etmektedir. Öncelikle yaptığınız şikayet başvurunuzun sonucunu bekleyin.
Sayın Karavelioğlu iddalar doğru tabiki ama gel gelelim kanıta öğrenciler korkusundan şahitlik edemiyor veliler kendi aralarındaparlayıp duruyor ama çocuklarının okulda bırakılma korkusundan sesini çıkaramıyor.
Düşünsenize Bu müdür Veliye;
İstediğiniz yere şikayet edin Bakanlığa kadar yolunuz var bi halt edemezsiniz diye tehdit te bulunuyor.
Velilerde normal olarak çekiniyor,bunu nasıl ispatlıyacağımı bulamdım malesef
Kural alarak suçu isnat eden ispatla da mükellef olduğundan ispat konusu size düşüyor. İspat edebilirseniz burada hakaret suçundan dava açılır. Müdürün söyledikleri "tehdit" suçu oluşturmaz.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Kural alarak suçu isnat eden ispatla da mükellef olduğundan ispat konusu size düşüyor. İspat edebilirseniz burada hakaret suçundan dava açılır. Müdürün söyledikleri "tehdit" suçu oluşturmaz.
Bir kaç öğrencinin olayları doğrulaması ispat kabul edilebilirmi veya bi işe yarar mı?
Evet yarar. Karşı taraf da taniklarını dinletecektir. Sonuçta mahkeme oluşan kanaate göre bir karar verir.