3 yıllık bekleme süresi bozulabilir mi?
Merhaba
Açmış olduğum boşanma davasını kaybettim. Dava reddedildi. Dosyamız yargıtaydan döndü. Eşim intikam almak için boşanmak istemediğini söylüyor. Tekrar dava açma sırası karşı tarafta olduğu için herhangi bir temyiz yoluna veya anlaşma yoluna gidilemiyor. tekrar dava açmak için 3 yıl bekleyeceğim bunu biliyorum.
Fakar merak ettiğim konu şu; 15 günlük temyiz süresinden sonra karşı taraf 3 yıl beklemekten vazgeçerse anlaşmalı boşanma sağlanılabilirmi? Sonuç olarak onun yaşantısı için 3 yıl + iddet süresi az bir zaman değil.
Re: 3 yıllık bekleme süresi bozulabilirmi
Eğer eşiniz rıza gösterirsen anlaşmalı boşanabilirsiniz. bunun yanında diğer boşanma sebeplerinden zina , kötü muamele gibi nedenlerin oluşması durumunda da acılabilir. Ama aynı nedenden 3 yıl açılamaz.
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Eğer eşiniz rıza gösterirsen anlaşmalı boşanabilirsiniz. bunun yanında diğer boşanma sebeplerinden zina , kötü muamele gibi nedenlerin oluşması durumunda da acılabilir. Ama aynı nedenden 3 yıl açılamaz.
peki sormak istediğim son birşey daha var. 3 yıllık süre sonunda yeniden açılan davada dava tek celsede biter mi, birkaç duruşma geçermi veya bir yargıtay süresi varmı tekrar. Teşekkürler
Merhaba.ben yeni üye oldum.fakat konu nasıl açacağımı bulamadım.erkek arkadaşım 3 yıl önce eşinden ayrılmış.bir tane çocukları var.fakat 2 yıl önce falan mahkeme açılmış.temyiz e gidildi.fakat sonuç olarak boşanamadılar.kız tarafı para yüzünden ve inat yüzünden boşanmıyor.dava 1 ay önce kadar netleşti.şuan 3 yıl beklenince dava direk düşüyormuş.ve boşanıyorlarmış.arkadaşım terkrar dava açmak istemiyor süre uzamasın diye.bu süreyi kısaltmak için başka bi çözüm yokmu.veya herhangi bir şey yapılabilirmi karşı tarafı ikna etmek dışında..cevaplarsanız çok sevinirim.