Sözleşmenin Yenilenmemesi Ihtari
Merhaba,
Borçlar Kanunu'na tabi olarak çalışan personelin 1 yıl süreli hizmet akdi 31 Mart itibariyle bitecek olup işveren sözleşmenin yenilenemeyeceğine ilişkin 1 ay öncesinde kendisine yazılı ihtarda bulunuyor. Ancak çalışan 1 mayısa kadar kendisine müsahama gösterilemesini 1 Mayıs'ta ayrılacağını belirtiyor. İşveren de kabul ediyor. Ancak bu 1 aylık süreye ilişkin taraflar arasında yazılı herhangi bir belge yok. Bugün ise çalışan işten ayrılmayı kabul etmiyor. Sizce işçinin bu sürede çalıştırılmış olması iş akdinin tarafların zımni anlaşması ile uzatıldığı sonucunu doğurur mu? Aksi nasıl ispat edilebilir.
Re: Sözleşmenin Yenilenmemesi Ihtari
Hukuken sözleşme anlaşılan süre sonunda sona ermiştir, ancak bu konuda ispat güçlüğü çekeceğinizi düşünüyorum. Sözleşmenin yenilenmeyeceğine ilişkin beyanınızı ispatlayamazsanız Borçlar Kanunu'nun konu ile ilgili 339. maddesinin 1. fıkrası uyarınca sözleşme 1 yıl daha yenilenmiş sayılacaktır.
Ortada yazılı bir sözleşme olduğundan ve sözleşme süresinni sonunda işçinin çalıştırılmaya devam edilmesinden ötürü yenilememe beyanının sadece kesin delille ispat edilebileceğini düşünüyorum.
Re: Sözleşmenin Yenilenmemesi Ihtari
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Hukuken sözleşme anlaşılan süre sonunda sona ermiştir, ancak bu konuda ispat güçlüğü çekeceğinizi düşünüyorum. Sözleşmenin yenilenmeyeceğine ilişkin beyanınızı ispatlayamazsanız Borçlar Kanunu'nun konu ile ilgili 339. maddesinin 1. fıkrası uyarınca sözleşme 1 yıl daha yenilenmiş sayılacaktır.
Ortada yazılı bir sözleşme olduğundan ve sözleşme süresinni sonunda işçinin çalıştırılmaya devam edilmesinden ötürü yenilememe beyanının sadece kesin delille ispat edilebileceğini düşünüyorum.
Cevabınız için teşekkür ederim..Ben de aynı şekilde düşünüyordum ama emin olamadım..