İnternet Üzerinden Dolandırıcılık
Sahibinden.com sitesinde motorlu taşıtlar (araba motor gibi) ve elektronik eşya (bilgisayar telefon) ilanları verip dolandırıcılık yapılıyor. Benim dolandırılma şeklim adamla konuştuk adres verdi şurada dükkanım burada vs dedi o zaman ürünün belli miktar parası gönderilip sözleşme yapılsın geri kalan kısmı ürün teslim alındığında diye anlaştık tabi bu kısa hali sonra para gönderildi adam sözleşme ve ürün göndermediği gibi telefonlara bakmıyor sonra iyice araştırdım bir iki arkadaş daha buldum dolandırılan bugün bankaya gittim yanlış hesaba havale diye adama ulaşılamıyor doğal olarak sonra diğer havale yapanlara ulaştık hepsi dolandırılmış bir yığın kişi onlar işte araba için kapora vermişler falan epeyi olay var ve hemen az önce savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum sizce ne olur ve neler yapmam gerekir sonuçta bu haksız kazanç haksız zenginleşme ve dolandırıcılık.
ve bir olayda şu diğer dolandırılan arkadaş 30 nisan günü dolandırıldığını anlayınca sahibinden.com sitesine söylüyor site bu kişinin ilanlarını kaldırmıyor bu yüzden bende aldanıyorum benim olayım 2 mayısta gerçekleşti ve bende direk ilanlar hakkında uyarıda bulundum bana bir mail geldi ilanlar kaldırılmıştır vs diye ama baktım hala kaldırılmadı aradım söyledim nasıl oluyor bu vs hala ilanda olması resmen dolandırıcıya yataklık durumuna geliyor derken adam başladı bağırarak söylemeye neden gönderiyorsun vs şu bu bir geçmiş olsun bile demiyor bu site içinde uyarılar yapıldığı halde dolandırıcıların ilanlarını yayınlaması hakkında da ne yapabiliriz.
Dolandırıcıyla ilgili bilgiler
xxxx yyyy
yyyy elektronik adı altında ilan veriyor
hesap adı : xxx yyyy
hesap no : 0xxx xxxxxxx
Ayrıca öğrendiğim bilgi adam paraları akbank bulancak şubesindeki atmlerden para çekiyor adam bulancakta kesinlikle
Bu konu hakkında bilgi verip yardımcı olursanız sevinirim
Re: İnternet Üzerinden Dolandırıcılık
Lütfen https://www.hukuki.net/forum/editpost...tpost&p=274463 kısayolunu kullanarak iletinizi forum kurallarına uygun olarak düzenleyin.
Forum kuralları gereği iletinizin tamamını büyük harfle yazmanız , konunun kilitlenmesine neden olacaktır.
20:52:41 karavelioglu arkadaşım yeni üye olduğumdan mesaj atamadım adigesave eklersin msn oradan söylerim
hiç kimse bu konuda yardımcı olamayacak mı:(((( bununla ilgili bir yığın arkadaş var sizlerinde bilgisini almak istedik:((((((
Dolandırıcılık dolayısıyla Cumhuriyet savcılığına şikayette bulunabilir, sebepsiz zenginleşme davası açılabilir ve hatta sitenin sorumluluğundan dahi bahsedilebilir. Zararınız gerçekleşmişse, kusurlu kişilerden tazmin edebilirsiniz fakat özen ve ihmal yükümlülüğünüze aykırı davranmamış olmanız gerekmektedir.
Avukatınıza danışınız.