Evlendiğimde eşimin soyadını yalnız kullanıyordum.şimdi nüfus müdürlüğüne ben yalnız gidersem kızlık soyadımıda hemen alabilirmiyim.Eşiminde gelmesi yada dilekçe tarzı bişey vermesi gereklimi.
Printable View
Evlendiğimde eşimin soyadını yalnız kullanıyordum.şimdi nüfus müdürlüğüne ben yalnız gidersem kızlık soyadımıda hemen alabilirmiyim.Eşiminde gelmesi yada dilekçe tarzı bişey vermesi gereklimi.
Ben bu sorudan hiç bir şey anlamadım. Nüfus idaresinde cereyan edecek bir işin hukuk platformunda sorulması da ayrıca ilginç.
Konu silemedim.Nasıl siliniyo.Yada yöneticiden rica etsem silebilir mi.
Soyadı Nizamnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tüzük
29 Nisan 2009 ÇARŞAMBA
Resmî Gazete
Sayı : 27214
MADDE 17 – Kadın evlenmekle kocasının soyadını alır. Ancak evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus idaresine yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir. Daha önce iki soyadı kullanan kadın, bu haktan sadece bir soyadı için yararlanabilir.
Sorumu yanıtlauacak bir avukat yok mu.eşimin soyadından önce kızlık soyadımı almak için mahkemeye mi başvurmam lazım.Ve mahkeme ne kadar sürer.
Bu kadar isyan edene kadar, forumlarda biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Örneğin şu foruma bakabilrisiniz
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=56027
boşanmadık ki biz.İnanın forumlarda aradım ama göremedim.Şu an evliyim.Bir daha anlatayım.Nüfus müdürlüğüne gittim.Kızlık soyadımıda kullanmak istediğimi istedim.Bunun için mahkema kararının istedi.Ve bu mahkemeninde 2-3 ay süreceğini istedi.Acaba nüfus müdürlüğüde boşanmadan ötürümü zannetti.
Sn. Av.Ergün Vardar gerekçesiyle yanıtlamış nüfus memurluğuna dilekçeyle müracaat edin yerine getirmek zorundalar yazılı olarak cevap vermelerini isteyin sonra dava edersiniz. Ne kadar süreceğini burda kestirmek yanlış her adliyenin iş yoğunluğu farklıdır, adli tatile üç ay kalmış zaten.