Re: Allahım makul et beni
EEEEyyyyy Harun kulum......
Düşünmeye ve konuşmaya başladığından beri seni MAKUL etmek için çevirmediğim numara kalmadı
Sen nafile bir çabasın:o:o
ma : Kelimelerin önüne geldiğinde, "birlikte" anlamı katan ek. (Örn: maaile)
kul : Yaratana göre insan. (Örn: Harun Gür vb.)
Belki hiçbir zaman makul olamayacaksınız Sayın Gür ama ma-kul olabilirsiniz, hamdolsun... :p
Not: Ümit fakirin ekmeği, benimkisi ise sadece bir teselli. :o:o
1 Mayıs ta ençok kendilerine anarşist diyen gurupcuk bana sempatik gelmişti siz hangi gurupcuğu beğendiniz hocam :P
Bu arada gurupcuk diyorum çünkü yunanistanda bir gencin aptal bir kuşunla öldürülmesine seyirci kalmayan gurba haksızlık olmasın diye düşündüm.
Alıntı:
phlio rumuzlu üyeden alıntı
1 Mayıs ta ençok kendilerine anarşist diyen gurupcuk bana sempatik gelmişti siz hangi gurupcuğu beğendiniz hocam :P
Bu arada gurupcuk diyorum çünkü yunanistanda bir gencin aptal bir kuşunla öldürülmesine seyirci kalmayan gurba haksızlık olmasın diye düşündüm.
Anarşizm elbette bir yoldur, ancak bana göre doğru bir yol değildir. Sorunların şiddete başvurulmadan da çözülebileceğine inanıyorum. Kendisine orantısız şiddet kullanana bir biçimde karşı çıkmak da değil dediğim. Ancak bu olaylara hiçbir dahli olmayan biçare esnafın camını çerçevesini indirmek, vatandaşın banka şubesinde saatlerce kuyrukta beklemesi gerekirken kendine bir kolaylık olarak sunulmuş bankamatikleri parçalamak, borç harç, taksitle alınmış araçları, belki kendisinin de yağmurda ıslanmadan bekleyebileceği otobüs durağını tahrip etmek bana hiç sol olarak görünmüyor. Sistemin kendisine şiddetle itiraz etmek başka, sistemin içindeki kendisi ile aynı hayat gailesine düşmüş insanların binbir güçlükle edindiği malını mülkünü, dükkanını yakıp yıkmak başka...
Selamlar,
makul, akl kökünden gelir. akıl da aynı kökten gelir.
akil, aklıllı demek. Makul akıl sahibi
Yani biraz daha bekleyin makul olmak için. En azından hükümet değişene kadar.
Alıntı:
Av.Dilek Kuzulu Yüksel rumuzlu üyeden alıntı
ma : Kelimelerin önüne geldiğinde, "birlikte" anlamı katan ek. (Örn: maaile)
kul : Yaratana göre insan. (Örn: Harun Gür vb.)
Belki hiçbir zaman makul olamayacaksınız Sayın Gür ama ma-kul olabilirsiniz, hamdolsun... :p
Not: Ümit fakirin ekmeği, benimkisi ise sadece bir teselli. :o:o
Yazım kurallarına göre bu kelimede şapka vardır makûl. Bu durumda makuliyet, yumuşak bir kul olmak mı demek oluyor???
Alıntı:
milo rumuzlu üyeden alıntı
Yazım kurallarına göre bu kelimede şapka vardır makûl. Bu durumda makuliyet, yumuşak bir kul olmak mı demek oluyor???
Sayın milo, biliyorsunuz ki şapka işareti artık kullanılmıyor ama eskiden şapka işareti kullanılan kelimeler, okunurken hala yumuşak okunuyor. Bu durumda "makûliyet", yumuşak bir kul olmak ya da yumuşak kullarla birlikte yer almak anlamında kullanılabilir mantıken. Bu hususu Sayın Gür'e soralım derim ben, şapkalısından mı olmak ister, yoksa şapkasızından mı bir açıklama bekliyoruz. :p:o
Alıntı:
Sayın milo, biliyorsunuz ki şapka işareti artık kullanılmıyor ama eskiden şapka işareti kullanılan kelimeler, okunurken hala yumuşak okunuyor. Bu durumda "makûliyet", yumuşak bir kul olmak ya da yumuşak kullarla birlikte yer almak anlamında kullanılabilir mantıken. Bu hususu Sayın Gür'e soralım derim ben, şapkalısından mı olmak ister, yoksa şapkasızından mı bir açıklama bekliyoruz. :p:o
Şapkasız çıkmam da, girmem de...:o Önümde eskort milletvekili yürüyor, korunuyorum kötü mü?
Şapka kullanın, korunun, gerçi Sn. Başbakanın en az üç çocuk isteği ile çelişti ama olsun, şapka lazım...:o
Alıntı:
Şapka işareti yokta ne demek bre nabekar... Şapka kanunu duruyor dimdik...