Müştekinin mahkemeye gelememesi
Yaklaşık bir yıl önce gasba uğradım.Çok az bir darp aldım.Sulh ceza mahkemesi
cumhuruiyet savcısı, 86/2,53 e göre dava açmış.Müşteki olduğum bu davaya sözkonusu mahkemeye uzak olduğum için gidemeyeceğim.
Ne gibi yasal yaptırımla karşı karşıya kalırım.Bu şekilde katılmazsam bu iş nereye gider.Dilekçe ile şikayetimden vazgeçebilir miyim.?
gelen zarfta CMKnın 233.maddesi uyarınca gelmeniz gerekli aksi halde tanık sıfatıyla zorla getirileceğiniz denilmiş.il dışında olduğum için süreç nasıl işler?
teşekkürler
Re: Müştekinin mahkemeye gelememesi
Davanın gaspla ilgisi yok. Kasten yaralama suçu bu. 86/2 madde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis öngörüyor. Gitmeniz gereklidir. Fiil silah, bıcak vs. ile me işlendi?
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Davanın gaspla ilgisi yok. Kasten yaralama suçu bu. 86/2 madde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis öngörüyor. Gitmeniz gereklidir. Fiil silah, bıcak vs. ile me işlendi?
aslında demek istediğim sözümün başında beni gasp etmek için darp ettiler sanırım, kişisel birşey de olabilir ama tanımıyorum..darp yumrukla beklemediğim anda arkadan boynuma-şakağıma oldu.. il dışında olduğum için gitmem zor ancak bir sonraki duruşma için barodan ücretsiz avukat tutup onun vasıtasıyla ifademizi verebilir miyiz?
Belki talimatla ifade verebilirsiniz.
Alıntı:
sadik55 rumuzlu üyeden alıntı
aslında demek istediğim sözümün başında beni gasp etmek için darp ettiler sanırım, kişisel birşey de olabilir ama tanımıyorum..darp yumrukla beklemediğim anda arkadan boynuma-şakağıma oldu.. il dışında olduğum için gitmem zor ancak bir sonraki duruşma için barodan ücretsiz avukat tutup onun vasıtasıyla ifademizi verebilir miyiz?
Sn.sadik55,
Bulunduğunuz il / ilçenin adliyesine giderek nöbetçi mahkemenin kalemine olayı kısaca anlatıp talimatla ifade vermek istediğinizi söyleyin, gitmeden önce hangi mahkeme tarafınıza davet çıkardı ise o mahkemeye yönelik "İl dışında olmam sebebiyle falanca il/ilçe adliyesinde talimatla ifade vermek istediğimi bilgilerinize arz ederim." gibi kısa bir dilekçeyi yanınızda bulundurmanız işinizi kolaylaştırır. Kalem sizi bir hakime yönlendirecektir. Bu hakim tarafından sevk edilen dilekçeniz ilgili mahkemeye ulaştığında talimatla ifade vermeniz ya da mahkemeye katılmanız için bir kararla size döneceklerdir. Yalnız bu işlem biraz uzun sürebilir. Kalem aracılığıyla onaylattığınız dilekçenizin bir fotokopisini alıp size davet çıkaran mahkeme kalemine de faks çekerseniz süreden kazanırsnız.
Mahkemenin kararı davaya ilgili ilde katılmanız ise katılmak durumundasınız. Aksi mümkün değil...
Saygılarımla,