Kredi kartı borcunu ödemede kolaylık
4 bankaya yaklaşık 40 bin TL kredi kartı ve tüketici kredisi borcum var. Bu borç büyük bir kısmı faizlerle oluşan borç. 2 bankaya olan borcum gecikmeye düştü ve bankadan taksitlendirme istedim. 24 aya böldüler ancak borcum yüzde 30 civarında faiz eklediler.
800 TL maaşımdan başka borcumu ödeyeye yetecek derecede mal varlığım yok ve maaşımı da banka hesabıyla alıyorum. İkamet adresim işyerinin lojmanı.
1- Bu borçlar icraya verilirse, maaşımdan kesinti yoluyla kapanır mı? İcralık olan bir borç belli bir miktarda kalır mı yoksa faiz işler mi? İcralık olursa bütün alacaklı bankalara maaşımdan bir kısım feragat edeceğim.
2- Bankalarla taksitlendirme yoluyla borcumu kapatmak istersem, aylık 2 bin TL gibi bir rakam ödemem gerekiyor. Bu durumda maaşım yetersiz kalıyor.
Borcumun uygun koşullarda en kısa sürede kapatmak istiyorum. En mantıklı çözüm olarak ne yapmamı önersiniz.? Taksitlendirmeyi kabul etmeli miyim yoksa bankalar icra yoluyla maaşımdan kesinti mi yapsınlar?
Re: Kredi kartı borcunu ödemede kolaylık
Alıntı:
karanfilal rumuzlu üyeden alıntı
4 bankaya yaklaşık 40 bin TL kredi kartı ve tüketici kredisi borcum var. Bu borç büyük bir kısmı faizlerle oluşan borç. 2 bankaya olan borcum gecikmeye düştü ve bankadan taksitlendirme istedim. 24 aya böldüler ancak borcum yüzde 30 civarında faiz eklediler.
800 TL maaşımdan başka borcumu ödeyeye yetecek derecede mal varlığım yok ve maaşımı da banka hesabıyla alıyorum. İkamet adresim işyerinin lojmanı.
1- Bu borçlar icraya verilirse, maaşımdan kesinti yoluyla kapanır mı? İcralık olan bir borç belli bir miktarda kalır mı yoksa faiz işler mi? İcralık olursa bütün alacaklı bankalara maaşımdan bir kısım feragat edeceğim.
2- Bankalarla taksitlendirme yoluyla borcumu kapatmak istersem, aylık 2 bin TL gibi bir rakam ödemem gerekiyor. Bu durumda maaşım yetersiz kalıyor.
Borcumun uygun koşullarda en kısa sürede kapatmak istiyorum. En mantıklı çözüm olarak ne yapmamı önersiniz.? Taksitlendirmeyi kabul etmeli miyim yoksa bankalar icra yoluyla maaşımdan kesinti mi yapsınlar?
Sakın bankalara icra aşamasında maaşımın şukadarını kesin diye muaffakat name(yazılı olarak)verme,cünkü ilerde yaşamını idame ettire bilmen gücleşir altından kalkamassın.
burak hepsi sıraya girsin biri bitince diğeri kesmeye başlar maaşının 1/4 fazlasına izin verme yani kanunen kese bilecekleri bukadar,sen muaffakar verirsen maaşının tümünüde keserler ac kalırsın.
Şuan lojmanda oturoyorsun lojman kiran az etkilenmessin lojmanda oturma süren bitipte kiraya cıktığında maaşın yetmez cok sıkıntı cekersin muaffakattan uzak dur burak yasal cerceve icersinde 1/4 nü kessinler.
icra geldiğinde düzenli olarak keserlerse, icra gelen tutar sürekli faizlenir mi yoksa kesinti yapmaya başladıkları tutar sabit olarak kalır mı? Bir de ben borcu bir an önce ödeyip kurtulmak istiyorum zaten
Alıntı:
icra geldiğinde düzenli olarak keserlerse, icra gelen tutar sürekli faizlenir mi yoksa kesinti yapmaya başladıkları tutar sabit olarak kalır mı? Bir de ben borcu bir an önce ödeyip kurtulmak istiyorum zaten
faziz işliyor,gerisini siz bilirsiniz.
Taksitlendirme Yaparsam Daha Mi Karli Olurum, Taksitleri ödeme Imkanim Olursa Süre Sonunda Borcun Biteceğini Bilirim En Azindan, Ne Dersiniz?
İcralık kredi kartı borcu
1-icralık olan yaklaşık 8.500 TL anapara tutarındaki kredi kartı borcu ne kadar artar?
2-Maaşımdan başka hiçbir mal varlığı ve gelirim olmadığı için bu borcu uzun taksitler halinde ödemem mümkün müdür?
3-Ödemede anlaşılırsa yani her ay sabit bir rakam icraya ödenirse borç faizlenir mi?
4-Hangi icra dairesinde haciz işlemi yapılır?
Kredi kartı borcunu takipta taksitlendirmek
1-Bir bankaya ait 12.500 lira limitli kredi kartı borcu idari takipte 17.500TL olarak 24 aya taksitlendirdiler.
2-Vade sonunda bütün taksitler ödenirse borç biter mi yoksa başka faizler alır mı?
3-Taksitlendirilen bu borcun tamamını ya da taksitlerini ödeyemessem ne olur? Yasal olarak hangi haklarım vardır?
Re: Kredi kartı borcunu takipta taksitlendirmek
Alıntı:
1-Bir bankaya ait 12.500 lira limitli kredi kartı borcu idari takipte 17.500TL olarak 24 aya taksitlendirdiler.
2-Vade sonunda bütün taksitler ödenirse borç biter mi yoksa başka faizler alır mı?
3-Taksitlendirilen bu borcun tamamını ya da taksitlerini ödeyemessem ne olur? Yasal olarak hangi haklarım vardır?
Ödeme taahüdünde bulunmuşsunuz ödeme yapamaz iseniz 3 aydan fazla olmamak sureti ile disiplin cezasına çarptırılırsınız. Hapse girersiniz kısaca.
Normalde ödeyemeyene hapis cezası verilmiyor fakat ödeme taahüdünde bulunupta ödeyemeyen 1 defaya mahsus olmak üzere disiplin cezasına çarptırılıyor.
800 tl maaş aldığınızı belirtmişsiniz fakat 24 ay 17.500 tl nin taksitleri aylık 730 tl yapar. Umarım ödersiniz.
bu durumda ne yapmam gerekir, henüz bir ödeme planı imzalamadım.
Banka benim sözlü taahhüdüme istinaden taksitlendirme yaptı, yazılı olarak bir sözleşme imzalamadım, geçerli olur mu?