Fazla çalışma ve maaşın düşük gösterilmesi
Yaklaşık 2 yıldır Özel Bir Şirkette Çalışmaktayım ama Yarınımın ne Olacağı Belirsiz bu Yüzden Kafama Takılan Bazzı Sorularda Beni Aydınlatabilirseniz Çok Sevinirim.1)Maşım Yüksek Olmasına Rağmen Asgari Ücret Üzerinden Gösteriliyor.2)Haftalık 45 Satin Üzerinde Çalışıyorum.3)Yılbaşında Ödenmesi Gereken İkramiyemiz Gerekçesiz Olarak Ödenmedi.4)Resmi Tatillerde de Çalışmaktayım Bir Tek Pazar Günleri Onda da Çok Sık Olmasada ara Sıra Çağırıyorlar.5)Buna İlave Olarakta a...tal,s..lak,g..ri z..kalı,be..yinsiz gibi Hakaretler İşitmekteyim Tabi bu Durumda Olan Tek Kişi Ben Değilim Maalesef.Bütün Bunlara Şuan Çalışanlar Olmasada Daha Önce Burada Çalışan insanlardan Şahitlik yapacaklar Bulabilirim.İşten Çıkarılmam Gerçekleştiğinde Bu Konularda Yapmam Gerekenler ve Bunun Sonucunda Kazanımlarım Yada Kayıplarım Neler Olabilir.Teşekkürler.
Re: Fazla çalışma ve maaşın düşük gösterilmesi
Sorunuz tam olarak;
Ben tüm bu yaşadıklarıma rağmen, çalışmaya devam ediyorum,bir gün olur da işten çıkartılırsam, bugün katlandığım bu sebeplerden hangini kullanıp ne yapabilirim mi?
Tamamen olmasada kısmen doğru anlaşmışsınız bir gün değil sanırım yakın bir zamanda çünkü iş yerimdeki hava bu doğrultuda,insan çekemem dediği bir çok zorluğu bakmak zorunda olduğu kişiler olduğunda çekmek zorunda kalıyor ve iş verende bundan çok güzel faydalanıyor, sanırım krizi fırsata çevirmek dedikleride işveren açısından bu oluyor.Benim amacım hazırlıksız yakalanmamak ve bilgi sahibi olmak yapabileceğim ve yapmam gerekenleri öğrenmek.
Alıntı:
pendikli rumuzlu üyeden alıntı
Yaklaşık 2 yıldır Özel Bir Şirkette Çalışmaktayım ama Yarınımın ne Olacağı Belirsiz bu Yüzden Kafama Takılan Bazzı Sorularda Beni Aydınlatabilirseniz Çok Sevinirim.1)Maşım Yüksek Olmasına Rağmen Asgari Ücret Üzerinden Gösteriliyor.2)Haftalık 45 Satin Üzerinde Çalışıyorum.3)Yılbaşında Ödenmesi Gereken İkramiyemiz Gerekçesiz Olarak Ödenmedi.4)Resmi Tatillerde de Çalışmaktayım Bir Tek Pazar Günleri Onda da Çok Sık Olmasada ara Sıra Çağırıyorlar.5)Buna İlave Olarakta a...tal,s..lak,g..ri z..kalı,be..yinsiz gibi Hakaretler İşitmekteyim Tabi bu Durumda Olan Tek Kişi Ben Değilim Maalesef.Bütün Bunlara Şuan Çalışanlar Olmasada Daha Önce Burada Çalışan insanlardan Şahitlik yapacaklar Bulabilirim.İşten Çıkarılmam Gerçekleştiğinde Bu Konularda Yapmam Gerekenler ve Bunun Sonucunda Kazanımlarım Yada Kayıplarım Neler Olabilir.Teşekkürler.
Bence hiç vakit kaybetmeksizin Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne sosyal haklarınızın gasp edildiği hakkında dilekçenizi verin. İşten çıktıktan sonra yapacağınız şikayetler ve geri dönüşümü şuandakiyle kıyaslanmayacak derece zor, bir o kadar da az olacaktır inanın. Ne demişler atalarımız; Demir tavında dövülür.
saygılarımla;