Şizofren hastası amcamı evinden atmak istiyorlar
Babamın vasisi olduğu amcam çok eski bir raporunu hatırladığım kadarıyla
% 50 şizofren hastasıdır ve babama ait binanın giriş katında bir dairede 15-20 yıldır ikamet etmektedir ve yine aynı binada amcama ait 2 adet daire vardır
Amcam şizofren hastası olduğu için dairesinin genel temizliğini yapamamaktadır zaman zaman 2-3 ayda bir evi temizlenmektedir (örnek sigara izmaritlerini söndürdükten sonra yatağına koymak gibi, yere atmak gibi, çöplerini zamanında atmamak gibi) apartman gelen kokudan zaman zaman rahatsız olmuş ve akabinde daire her seferinde temizlenmiştir. Fakat hasta olduğu için buna kalıcı bir çözüm bulamamaktayız kendisini huzurevine yerleştirmek istediğimizide söyledik fakat reddetti..kendisi bina sakinlerine şimdiye kadar fiziksel bir zarar, ses çıkarıp rahatsız etme tarzı bir rahatsızlık vermemiştir kendi halinde bir insandır
1 ay kadar önce sokaklarda yaşayan serseri bir genç kendisine musallat olup günlük olarak verdiğimiz harçlığı istemiş, almış ve zaman zaman evine girmiş. Bunun için savcılığa suç duyurusunda bulunduk..ve bu olayın apartmanda öğrenilmesi akabinde bina girişinde bina sakinleri toplanmış ve yönetici benide çağırmıştır amcamın evini kontrol ettiğimizde o an o yabancı şahsa rastlamadık daha sonra apartman sakinlerinden bir şahıs oğlu ile kendisinin elinde sopa ile beni tehdit etmiş ailemin kılına zara gelirse sizi burda yaşatmam, yaşadığınız ilçeyi size dar ederim sülalenizi kazırım benzeri laflar etmiştir.Benim kendisine vermiş olduğum cevap sadece "konuşmalarınıza dikkat edin ne konuştuğunuzu bilmiyorsunuz" dur. Birinci sorum bu şahsı ölümle tehdit ettiğine dair bir kişininde şahitliğiyle mahkemeye verip ceza almasını sağlayabilirmiyim ve alırsa nasıl bir ceza alır
Son yaşanan olaydan sonra bina yöneticisi mahkemeye dilekçe yazacağını söyledi. Daha önce belediyeye şikayet ettiler fakat bir sonuç alamadılar..Şimdi amcamın temiz olmayan yaşam tarzı ve evine giren yabancı (serseri) şahıs olayı hakkında savcılığa şikayet dilekçesi verecek sanıyorum
İkinci sorum yöneticinin, amcamın vasisi babam olduğu için babama veya amcama açacağı dava ne şekilde sonuçlanır ?.
cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım
Re: Şizofren hastası amcamı evinden atmak istiyorlar
yardımcı olursanız sevinirim..cevaplarınız neticesinde bazı kararlar verip uygulamaya geçeceğiz
Re: Şizofren hastası amcamı evinden atmak istiyorlar
çok yoğun olduğunuzu tahmin edebiliyorum ..çok kısa bir cevap dahi olsa sorunumuza nasıl şekil vereceğimiz hakkında bize yardımcı olacak... teşekkür ederim