Zamanında Tahsil Edilmeyen Çekin Durumu
Arkadaşlar çalıştığım firmada çek kontrolü yaparken 2008 / Nisan ayı vadeli bir çekin tahsil edilmediğini gördüm. Bir yanlışlık olduğunu düşünerek bankayı arayarak çeki sorgulattım ancak çekin ödenmediği bilgisine ulaştım.
1. Firma olarak çek ödenmediği için Banka nezdinle piyasada hala çekimizin olduğu için yeni çek karnesi almak istediğimizde bu çek karşımıza çıkıyor.
2. Çeki verdiğimiz şahsa ulaşamıyoruz.
Bu çekin ödenmesi sorumluluğundan kaçmıyoruz ancak alacaklı kişi çeki tahsil etmiyor.
---- Bu durum yurt dışına verilen bir çekimiz içinde mevcut.
Bu konuda çekleri kayıtlarımızdan düşürebilmek için nasıl bir yol izlememiz gerekir.
Re: Zamanında Tahsil Edilmeyen Çekin Durumu
Alıntı:
botanik rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar çalıştığım firmada çek kontrolü yaparken 2008 / Nisan ayı vadeli bir çekin tahsil edilmediğini gördüm. Bir yanlışlık olduğunu düşünerek bankayı arayarak çeki sorgulattım ancak çekin ödenmediği bilgisine ulaştım.
1. Firma olarak çek ödenmediği için Banka nezdinle piyasada hala çekimizin olduğu için yeni çek karnesi almak istediğimizde bu çek karşımıza çıkıyor.
2. Çeki verdiğimiz şahsa ulaşamıyoruz.
Bu çekin ödenmesi sorumluluğundan kaçmıyoruz ancak alacaklı kişi çeki tahsil etmiyor.
---- Bu durum yurt dışına verilen bir çekimiz içinde mevcut.
Bu konuda çekleri kayıtlarımızdan düşürebilmek için nasıl bir yol izlememiz gerekir.
kayıp olduğuna dair mahkemeden karar aldırın. ÇEki verdiğiniz kişi size gelirse nakit ödeme yaparsınız. Yurtiçi ve yurtdışı da olsa süresi 10 gündü .bu süre gectikten sonra bankadan ödeme talimatınız olmadan cekle para alması mümkün degil...
Çek karşılıksız çıkmadı ise banka sizin yeni çek karnesi almanızda sorun yaşatmaması gerekiyor
Maalesef banka şubeleri dışarda kalan çek yaprağını yasal yükümlülükleri olmamasına rağmen sorup araştırmaktadırlar. Malesef bankayı çek vermeyi zorlayan hüküm olmadığı için şubenizi ikna etmek zorunda kalabilirsiniz.