Hacizli Araç Satışı Sonrası Haklar
Merhabalar,14.04.2008 tarihinde bir esnaftan motorsiklet satın adlım.önce 300 tl vergi borcunu ödeyip borcu yoktur aldım sonra notere gidip satış aldım sonrasında trafik sigortası ve muayinesini yaptırdım.dosyalarımı trafik tescile verdim ve 2 gün sonra gittiğimde motorsiklet üzerinde vergi dairesi tarafından Hacizli-yakalama kararı oldugunu söylediler.Satın aldıgım kişiye gittim haczi kaldıracağını söyledi ve 11 ay geçmesine rağmen sadece yakalaması kalktı haciz durumu devam etmekte.Savcılığa suç duyurusunda bulundum fakat takipsizlik verildi.
Şimdi ben ne yapmalıyım?1 yıldan fazla oldu aracı kullanamıyorum ve karşı taraf ne haczi kaldırıyor nede paramı geri veriyor.Bu arada araştırmalarım sonucunda herkez motoru aldıgım kişinin dolandırıcı oldugunu ve bir çok kişinin canını yaktıgını söyledi.
Re: Hacizli Araç Satışı Sonrası Haklar
Vergi dairesine noter satışını ve borcu yoktur kağıdını ekleyerek iki suret dilekçe ile (Bir suretine kayıt no ile alındı kaşesi vuracaklar) haczin kaldırılmasını isteyin olumsuz yanıt verirlerse vakit geçirmeden vergi mahkemesine dava açın. Hukuki ihtilaflara savcılık karışmaz kişilerin dolandırıcı olup olmaması hususunda herkesin dedikodusu esas alınmaz. Dolandırıcılık suçunu teşkil edici unsurlar farklıdır halk dilinde kullanıldığı gibi hukuk dilinde kullanılmaz esenkalın.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Vergi dairesine noter satışını ve borcu yoktur kağıdını ekleyerek iki suret dilekçe ile (Bir suretine kayıt no ile alındı kaşesi vuracaklar) haczin kaldırılmasını isteyin olumsuz yanıt verirlerse vakit geçirmeden vergi mahkemesine dava açın. Hukuki ihtilaflara savcılık karışmaz kişilerin dolandırıcı olup olmaması hususunda herkesin dedikodusu esas alınmaz. Dolandırıcılık suçunu teşkil edici unsurlar farklıdır halk dilinde kullanıldığı gibi hukuk dilinde kullanılmaz esenkalın.
Sayın Av Engin Oğuz
Cevap verdiğiniz konu ile ilgili benimde başıma benzer bir olay geldi aynen takipsizlik kararı verildi kişilerin adreslerinin meçhul olduğu gerekçesiyle ben kalakaldım '' dolandırıcılık suçunun teşkil edici unsurları farklıdır'' diye yazmışsınız yani adam basbayağı beni dolandırıp gitti ben elimde üç dört sayfa kağıtla kaldım ve savcı bana bu kadar salak olunurmu diye birde laf söyledi ne yapacağımı bilemedim bu dolandırıcıların unsurları nasıl oluyor mümkünse açıklarmısınız yani bunların bizim bilmediğimiz açıklaması mı var acaba ben dolandırıldığımı halk dilinde ifade ettim diye mi takipsizlik oldu savcı ondan dolayı mı kızmıştır bana
tekrar marhabalar,söylediğiniz üzere son 2 badrolu yatırıp temiz kağıdı almaya gittim fakat dediler ki ''haciz devlet tarafından konduğu için kalkmaz eğer kişiden yada devlet harici biryerden konulsaydı kaldırma şansı vardı'' dediler.acaba doğru mu?vergi dairesi koyduğu için haciz kalkmaz mı?
Ben iyi niyetli 3.şahısların hakkı korunur kanaatindeyim daha geniş bir araştırma yapıp emin olduktan sonra dava açmanızı tavsiye ederim.