Tarih hangisi esas alınacak
:mahcup: merhaba
benim size sorum ben 2006 da işe başladım 2007 aralıkta askere gittim ve giderken tazminatımı aldım. 2008 haziranda aynı işe tekrar başladım. ben su an işten çıkarıldığımda kıdem tazminatı hesaplaması 2006 mı yoksa 2008 haziranmı sayılacak. birde ben istifa edmediğim taktirde yetersiz üretim yaptığımdan dolayı çıkarılırsam tazminat alma hakkına sahipmiyim ve yıllık izin ücretini alabilirmiyim. şimdiden cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
Re: Tarih hangisi esas alınacak
2009 haziran( girdiğiniz tarihten tam bir yıl sonrası) dan önce çıkartılırsanız,çıkartılma sebebi iş kanununda belirtilen işverenin derhal feshine imkan tanıyan nedenlerden değilse, ihbar süresine uymadan çıkartılırsanız sadece ihbar tazminatı alabilirsiniz.1yılı doldurduktan sonra işveren için haklı bir neden olmadan ihbar süresine uyulmadan çıkartılırsanız, ihbar +kıdem tazminatı+hak kazandığınız,kullanmadığınız izin ücreti ödenir.
Askerlik nedeniyle ayrıldığınızda kıdem tazminatınızı aldığınızdan, hesaplama son işe giriş tarihiniz dikkate alınarak yapılır.