Re: Miras hakkı var mıdır?
Dedeniz hayatta olduğu sürece kimse bir şey yapamaz.
Dedenizin vefatı sonrası, mirasçılardan herhangi biri, yasal miras payının yarısı olan saklı payından daha az miras bırakıldı ise,satış veya bağış yoluyla üzerinize geçmiş bile olsa o arsa, dava açarak haklarını alabilirler.
Değerli büyüğüm cevabınız için teşekkür ederim. Birde sormak istediğim ; dedem babama vermiş olduğu arsanın tapusunu verirse yine diğer mirasçılar hak iddia edebilirlermi ? Yada hak iddia edilememesi için nasıl bir yol izlememiz gerekir. Saygılarımla.
Dedeniz hayatta olduğu sürece kimse hak idda edemez.
Dedeniz vefat ettiğinde babanızın diğer kardeşlerinden ne fazla ne eksik hakkı vardır.
Dolayısıyla babanızın kardeşlerinin haklarını almasını engelleyebilme şansınız hiç YOK.!Babanız parasını verip , parayla satın aldığını ıspatlayabilirse belki.Bu durumda da babanızın o parayı ödeme gücü olduğu, dedenizin aldığı paranın ne olduğu gibi konuların ıspatı gündeme gelecektir.
Alıntı:
bakarsu41 rumuzlu üyeden alıntı
Lütfen yardımcı olun.
mümkünse dedeniz arsayı aranızda kan bağı olmayan ama güvendiğiniz 3. bir kişiye satış göstersin.sizde ondan geri alın.gerçi bu seferde dedenizin aldığı para ne oldu denebilir.yada 3.ncü kişiye ne kadar güvenilir(birde 3.ncü kişi ölürse,yada haciz vs.olursa)bu uygulama sıklıkça yapılmakta.ama ne kadar etik yada hakkaniyetli bilemem.(not:avukat vs. değilim sadece emlak çevresinden duyduklarım)
yani sonuçta diyorsunuzki; dedem o arsanın tapusunu babama verse babamda bana verse (tapu benim adıma olsa) halalarım yada benim kardeşlerim hak iddia edebilirler. yanılıyormuyum ?
Yanılmıyorsunuz.Tersini düşünün , dedeniz tapuyu halanıza verse, babanız hak iddia edemez mi?Sonuçta her ikisi de eşit haklara sahip.Her ikisi de verilmeyen yasal hakkını alabilmek için dava açabilir, alabilir.
Alıntı:
bakarsu41 rumuzlu üyeden alıntı
yani sonuçta diyorsunuzki; dedem o arsanın tapusunu babama verse babamda bana verse (tapu benim adıma olsa) halalarım yada benim kardeşlerim hak iddia edebilirler. yanılıyormuyum ?
Selam
Benimde size bir sorum olacak;
baba tarafından çok karışık bir aile yapımız var.Babam hayatta değil.Babamın annesinden kalan bazı yerler olduğu sölenmekte bunların varlığını nasıl ve ne şekilde araştırarak bulurum?Bir üvey amcam vardı,onun vefaatı ile çıkan veraset ilamında bizimde isimlerimiz geçiyormuş.Babaannnemden gelen miras nedeni ilemi bizde ona mirasçı görünüyoruz.Üvey amcam evli ama çocuğu yoktu vefaat ettiğinde.Sorularımı cevaplaya bilirseniz çok teşekkür ederim.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yanılmıyorsunuz.Tersini düşünün , dedeniz tapuyu halanıza verse, babanız hak iddia edemez mi?Sonuçta her ikisi de eşit haklara sahip.Her ikisi de verilmeyen yasal hakkını alabilmek için dava açabilir, alabilir.
Selam
Benimde size bir sorum olacak;
baba tarafından çok karışık bir aile yapımız var.Babam hayatta değil.Babamın annesinden kalan bazı yerler olduğu sölenmekte bunların varlığını nasıl ve ne şekilde araştırarak bulurum?Bir üvey amcam vardı,onun vefaatı ile çıkan veraset ilamında bizimde isimlerimiz geçiyormuş.Babaannnemden gelen miras nedeni ilemi bizde ona mirasçı görünüyoruz.Üvey amcam evli ama çocuğu yoktu vefaat ettiğinde.Sorularımı cevaplaya bilirseniz çok teşekkür ederim.