-
Eş durumu- Tayin
Merhabalar ben Adalet Bakanlığında Zabıt Katibi olarak 2 yıldır görev yapmaktayım. Lise Mezunuyum. Adalet Bakanlığı ilk defa bize 3 tane ili seçmek suretiyle tayin hakkı tanıdı ve benim tayinim İzmir iline çıktı ancak benim eşim Sağlık Bakanlığında 657'ye tabi Üniversite mezunu Ebe olarak 4 yıldır görev yapmakta benim öğrenmek istediğim benim tayinim çıktığı için eşiminde eş tayini istediğinde tayinin çıkıp çıkmayacağı beni bu konuda bilgilendirseniz sevinirim. Şimdiden teşekküler.
-
Re: Eş durumu- Tayin
Bir Mazerete Dayanan Atamalar
MADDE 18-Aşağıda belirtilen mazeretlerin belgelendirilmesi ve ilgililerin talebi halinde personel farklı hizmet bölgelerinin mazeret kadrolarına naklen atanabilir;
a) Sağlık durumu,
b) Eş durumu,
Bu mazeretlerin değerlendirilmesinde yukarıda belirtilen öncelik sırası esas alınır.
Müracaatlar gerekli belgelerle birlikte il müdürlüklerine yapılır. Mazerete dayalı atamalar Bakanlıkça il emrine yapılır. Valilikçe bu personel, mazeretin niteliği de göz önünde bulundurularak personel dağılım cetveline göre karşılama düzeyi en düşük hizmet biriminden başlamak üzere ve hizmet puanı önceliğine göre yerleştirilir. Münhal kadrosu bulunmayan hizmet birimi veya il’e atama yapılamaz. Mazeret durumu haksız bir kazanıma neden olamaz.
(Değişik son fıkra: RG-13/04/2007-26492) Mazeretleri nedeniyle görev yeri değiştirilen personel, mazeretlerinin devam ettiğine ait bilgi ve belgeleri, her yıl Ocak ayında çalıştığı kuruma bildirmekle yükümlüdür. İl Müdürlükleri, mazereti sona eren personelin belgelerini 15 gün içerisinde Bakanlığa intikal ettirir. Mazereti sona eren personel, bulunduğu il D ve C hizmet grubunda ise talebi halinde yerinde bırakılır. Aksi halde Bakanlıkça D ve C hizmet grubu illerine tercihlerine göre atanırlar. Ancak bu Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin birinci fıkrasında belirtilen süreyi doldurmadan mazereti nedeniyle naklen atanan personel mazeretinin sona ermesi halinde eski görev yerine atanır. Ayrıca, Devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlamadan mazereti sona eren Devlet hizmeti yükümlüleri, tercihleri alınarak ilk Devlet hizmeti yükümlüsü kurasıyla atanırlar.
--------------------
Yukarıdaki bölüm "Sağlık Bakanlığı Atama ve Tayin Yönetmeliği"nden aktarılmıştır.Eşinizin "Eş durumu" mazeretinden tayin isteme hakkı var.Ebe için de, bulunduğunuz yerde, ebenin çalışacağı yer mutlaka vardır.
İyi günler...