Evlilik dışı çocuk konusu
Annemle babam yaklaşık 30 seneden beri evliler.Ben 29 öbür kardeşimde 25 yaşındadır.Uzun bir süreden beri babamın annemi aldattığını düşünüyoruz.Son 2 seneden beri bu konudaki şüphelerimiz gerçekleşti.Hemde 1 den fazla kadınla bunu yaptığını anladık.Anneme defalarca boşanmasını,biz çocukları olarak onun yanında olacağımızı söylediksede o ikna olmadı.O kadınlara eşimi elimle vermem diyerek bunu reddetti.Yalnız 2 gün önce nüfus tan babamın üzerinde onun soyismini tasımayan eskiden ilişkide olduğu kadının soyismini ve baba hanesinde babamın ismini taşıyan bir kızı olduğunu öğrendik.Bu kız 1999 doğumlu ve 2004 yılında babam noter kararıyla bu çocuğu tanımış.Babam yakında emekli olacak ve çalıştığı kurumdan yüklüce bir miktar tazminat alıcak.Bu parayı başka amaçlar için kullanacağını tahmin ediyoruz.Benim sormak istediğim şey bu durumda ne yapabiliriz?Annemi ve bizi nasıl güvence altına alabiliriz?Annem nasıl bir yol izlemelidir?Şimdiden teşekkür ediyorum.
Re: Evlilik dışı çocuk konusu
Durumum çokmu karışık arkadaşlar yardım edebilicek birisi yokmu?
anneniz boşanma ve evllilik ilişkisinden kaynaklanan tazminat davası açıp babanızın alacağı para üstüne mahkeme kanalı ile tedbir kararı koydurmak zorunda.başka yolu yok bence.
evlilik birliği içerisinde annenizin ihtiyaçlarını babanız karşılıyorsa yapabileceğiniz bisey yok ancak ancak bunlarda ihmal gösteriyorsa mahkeme aracılığıyla kendisine aldığı paraların bir bölümünü bağlatmayı sağlayabilir. ya da boşanma davası açıp babanızını bu durumlarını ortaya koyup ciddi tazminat alabilir.
Merhaba
Aslında burada 10 yaşında bir kardeşiniz var siz istesenizde istemesenizde o yavrucak büyüklerin hatasından kaynaklanan bir hayatın içinde buluvermiş kendisini. Parayı nasıl kurtataracağınızdan ziyade kardeşinize sahip çıkmayı düşünmezmisiniz ? Evet hiç kolay değil ama bakarsınız her şey kendinden yoluna girivermiş.