Adli kayıtlara geçmeyen,hüküm giyilmeyen suç yedek subaylığa engel midir?
Savcılık tarafından (18 yaşın altında iken 2002 yılında) hırsızlık suçu 5 yıl süre ile tecil edilmiş,tecil edilen bu süre içinde aynı veya farklı bir suç işlenmemiş olup,5 yıllık süresi dolmuş,üzerinden 2 yıl geçmiş,bu suç için herhangi bir erteleme,para,hapis cezası almamiş, hüküm giymemiş,dolayısıyla adli sicile hiçbir şekilde işlenmemiş,sicil kağidı karar tarihinden itibaren ne zaman alınmış ise adli sicil kaydı yoktur adli sicil arşiv kaydı yoktur yazan,adli kayıtlara geçmemiş olması nedeniylede,sicil sildirme gibi bir işlem yapılmamış olan bu durum yani benim durumum; 4 yıllık fakülte mezunu olarak :
1-Yedek subaylığa engel midir?
2-Öğretmenlik için engel midir?
3-Bu karar kendiliğinden mi siliniyor? aksi halde ise ne yapmam gerekiyor? ya da hiç bir şekilde silinmiyor mu?
Forumları araştırdım.Bu anlattığım duruma benzer forumlarda konu göremedim,var olanlar ise hep sicile işlenen,ceza alınan konular.Anladığım kadarıyla da ceza erteleme durumu da sicile işleniyor.Benim sicilime hiç geçmedi bu olay.Yardımlarınız benim için çok önemli, çok teşekkür ederim.
Re: Adli kayıtlara geçmeyen,hüküm giyilmeyen suç yedek subaylığa engel midir?
Alıntı:
serdar101 rumuzlu üyeden alıntı
Savcılık tarafından (18 yaşın altında iken 2002 yılında) hırsızlık suçu 5 yıl süre ile tecil edilmiş,tecil edilen bu süre içinde aynı veya farklı bir suç işlenmemiş olup,5 yıllık süresi dolmuş,üzerinden 2 yıl geçmiş,bu suç için herhangi bir erteleme,para,hapis cezası almamiş, hüküm giymemiş,dolayısıyla adli sicile hiçbir şekilde işlenmemiş,sicil kağidı karar tarihinden itibaren ne zaman alınmış ise adli sicil kaydı yoktur adli sicil arşiv kaydı yoktur yazan,adli kayıtlara geçmemiş olması nedeniylede,sicil sildirme gibi bir işlem yapılmamış olan bu durum yani benim durumum; 4 yıllık fakülte mezunu olarak :
1-Yedek subaylığa engel midir?
2-Öğretmenlik için engel midir?
3-Bu karar kendiliğinden mi siliniyor? aksi halde ise ne yapmam gerekiyor? ya da hiç bir şekilde silinmiyor mu?
Forumları araştırdım.Bu anlattığım duruma benzer forumlarda konu göremedim,var olanlar ise hep sicile işlenen,ceza alınan konular.Anladığım kadarıyla da ceza erteleme durumu da sicile işleniyor.Benim sicilime hiç geçmedi bu olay.Yardımlarınız benim için çok önemli, çok teşekkür ederim.
Anlatımınızda çelişki var. Dikkatinizi çeksin diye işaretledim. Hapis cezası tecil edildi diyorsunuz sonra da ceza almamış, hüküm giymemiş diyorsunuz. Ayrıca cezayı savcılık tecil etmez. Şu anda adli sicil belgesi aldığınızda adli sicil ve arşiv kaydı yoktur mu deniliyor?
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Anlatımınızda çelişki var. Dikkatinizi çeksin diye işaretledim. Hapis cezası tecil edildi diyorsunuz sonra da ceza almamış, hüküm giymemiş diyorsunuz. Ayrıca cezayı savcılık tecil etmez. Şu anda adli sicil belgesi aldığınızda adli sicil ve arşiv kaydı yoktur mu deniliyor?
Sayın Karavelioğlu,öncelikle teşekkür ederim.Yanlış anlatmış olabilirim,herhangi bir hapis cezası almadım Hapis cezası tecil edildi gibi bir durum yok,eğer ki öyle olsaydı sicile işlenirdi diye düşünüyorum.Daha 3 gün önce yine sicil belgesi aldım Adli sicil kaydı yoktur adli sicil arşiv kaydı yoktur yaziyor.Ben o tecil kararı tarihinden bu yana ne zaman aldıysam da böyle yazıyordu.Savcılık konusunda da yanlış anlatmış olabilrim ama o gün bu karar verilirken bir adam,daktilo başında bir kadın bir ben,birde şikayetçi olmayan kişi vardı,avukat,cübbeli hakim falan yoktu zaten 10 dk sürmemişti.Hukuki yapılanmayı bilemediğim içim özür dilerim.
Ceza almadıysanız hiç bir sorun çıkmaz. Ceza verilmiş ve ertelenmiş olabilir diye düşünüyorum ama öyle olsaydı arşiv kaydında görünürdü. Fiilen hapis yatmamış olmanız her zaman ceza verilmediği anlamına gelmeyebilir. Beraat kararı mı verildi diye soracağım onu da bilemiyorsunuzdur. En iyisi mahkemeye gidip yazı işleri müdürlüğünden kararın örneğini istemeniz. Kararda herşey açıkça belli olur.
Alıntı:
Ceza almadıysanız hiç bir sorun çıkmaz. Ceza verilmiş ve ertelenmiş olabilir diye düşünüyorum ama öyle olsaydı arşiv kaydında görünürdü. Fiilen hapis yatmamış olmanız her zaman ceza verilmediği anlamına gelmeyebilir. Beraat kararı mı verildi diye soracağım onu da bilemiyorsunuzdur. En iyisi mahkemeye gidip yazı işleri müdürlüğünden kararın örneğini istemeniz. Kararda herşey açıkça belli olur.
Şuan ne karar verildi evet onu bilemiyorum,ama söylediğim gibi hiçbir zaman sicil,arşiv kaydım olmadı.Sicil sildirme gibi işlemlerde yaptırmadım,Bu sitede sağolsun bir avukat 5 yıllık süre içinde suç işlenmediği için tecil ortadan kalmış demişti.UYAP a da kısa msj yoluyla hakkımda verilmiş kararı öğrenmek için msj atmıştım,kayıt bulunamamıştır diye cevap geldi.Yazı işleri müdürlüğüne verilecek dilekçe örneği nasıl olmalı acaba?.Bilginiz var mı? Eğer beraat kararı verildi ise ve böyle bir durum geçirmiş olmam,öğretmenliğe ve yedek subaylığı etkilermi? Hiçbir sorun çıkmaz demişsiniz gerçi ama.İlginize gerçekten çok teşekkür ederim.
Adli sicil temizse sorun çıkmaz. Ben olsam yine de merak eder gidip kararı alırdım içim rahat olsun diye. Bunun size hiç bir zararı olmaz.
Alıntı:
Adli sicil temizse sorun çıkmaz. Ben olsam yine de merak eder gidip kararı alırdım içim rahat olsun diye. Bunun size hiç bir zararı olmaz.
Haklısınız,yarın gidip adliye ye öğrenmeye çalışacağım kararı,içim hiç rahat değil aslında,şimdi soracaksınız suçu işlerken aklınız neredeydi diye,böyle davranan biri nasıl öğretmen olabilir? insan;sevdiği için bu kadarınıda yapar mı? bunları hergün kendime soruyorum,suça meyilli biri değilim,Ne kadar büyük bir hata yaptığımı sonra anladım.İnsan hata yapmadan olgunlaşamıyor belki de,ben yinede en büyük dersi aldım.İlgi ve alakanız için tekrar tekrar teşekkür ederim...
Yedek subaylık yakında kalkacağı için askerlik kısmını araştırmanıza gerek yok sonuçta artık böyle bir hakkı kalmayacak kimsenin. Öğretmenlik durumunu araştırın.
Alıntı:
erdogan guler rumuzlu üyeden alıntı
Yedek subaylık yakında kalkacağı için askerlik kısmını araştırmanıza gerek yok sonuçta artık böyle bir hakkı kalmayacak kimsenin. Öğretmenlik durumunu araştırın.
Sayın Edoğan Güler.Devlet memurluğu kanunu hüküm giymemek,hükümlü olmamak şeklinde.Şu anda sicil kağidi aldığımda adli sicil kaydı yoktur adli sicil arşiv kaydı yoktur yazıyor.Belirttiğim üzere bu olay sicilime işlemedi,dolayısıyla da sicil sildirme gibi bir işlem yaptırmadım.Herhangi bir hükümlülük olmadığına göre bu olayda öğretmenlik için engel teşkil eden durum nedir?