Evime giren hırsıza ne davası davası açabilirim
meraba arkadaşlar ..benim evime hırsız girdi ve hırsız yakalandı çaldığı eşyalarıda savcı bize geri iade etti.. ben öğrenciyim ve hırsızın girdiği dönemde sınav haftasındaydık ve ben hırsız yusunden sınavlara hazırlanamadım bu sene mezun olacakken hırsız yüzünden sınavlardan kaldıgım için dönemim uzadı
SORUM ŞU : sınıfta kaldıgım için burada kalmak zorundayım ve ev kirasıydı okul harcıydı gibi masraflarım olacak bunları hırsızdan temın edebilirmiyim?
savcıya sordum dolaylı yoldan zarar adı altında yeni bir dava acmam gerektıgını söyledi..ne yapmam gerektigini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Re: evime giren hırsıza ne davası davası açabilirim
Hırsız borçlu çıktı desenize:)
biraz öle oldu ama sonuçta evime giren o ve ben onun yuzunden yarı dönem daha kalmak zorundayım....burslar kesılcek nasıl kalıpta kiramı harcımı vericem bilgi beklıyorum arkadaslar
Şaka bir yana Türkiye'de tazminat sistemi düşündüğünüz kadar gelişmiş değil. Bu şekilde bir taleple dava açmanız halinde bir şey elde edebileceğinizi sanmıyorum. Hadi oldu da bir miktar tazminata hükmedildi, karşı tarafın ödeme gücü yoksa yine elinize bir şey geçmeyecektir.
Alıntı:
gulizaaar rumuzlu üyeden alıntı
meraba arkadaşlar ..benim evime hırsız girdi ve hırsız yakalandı çaldığı eşyalarıda savcı bize geri iade etti.. ben öğrenciyim ve hırsızın girdiği dönemde sınav haftasındaydık ve ben hırsız yusunden sınavlara hazırlanamadım bu sene mezun olacakken hırsız yüzünden sınavlardan kaldıgım için dönemim uzadı
SORUM ŞU : sınıfta kaldıgım için burada kalmak zorundayım ve ev kirasıydı okul harcıydı gibi masraflarım olacak bunları hırsızdan temın edebilirmiyim?
savcıya sordum dolaylı yoldan zarar adı altında yeni bir dava acmam gerektıgını söyledi..ne yapmam gerektigini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Alıntı:
gulizaaar rumuzlu üyeden alıntı
biraz öle oldu ama sonuçta evime giren o ve ben onun yuzunden yarı dönem daha kalmak zorundayım....burslar kesılcek nasıl kalıpta kiramı harcımı vericem bilgi beklıyorum arkadaslar
Sayın Karavelioğlu na katılmakla birlikte, bu yazım şekliyle dava dilekçesi yazarsanız, sınıfta kalmanızda en etkili sebebin hırsızın verdiği rahatsızlık olduğu konusunda hakimi ikna edebilmeniz pek mümkün olamayacaktır.
Re: Evime giren hırsıza ne davası davası açabilirim
Ben onun yuzunden sınavları gecemedım ve dönemım uzadı. Onun yuzunden yenıden harç vermem gerekecek. Hayatımdan 1 sene calmış olmuyor mu?Savcıya sordugumuzda açabilirsiniz böyle bir dava ancak kazanıp kazanamayacağınızı bilemem dedi.....Hırsız daha 19 yasında ve ilk hırsızlığıymış ve hırsız yakalandıktan sonra ailesi gelip evime ne masrafınız varsa ödeyelim yeter ki şikayetçi olmayın dedi. Benım burada hem maddi hem manevi kaybım söz konusu değil mi ?
Avukatınıza danışarak, hem cezai yönden şikayetçi olmanız ve hukuk mahkemelerinde hem maddi - manevi tazminat talebinde bulunmanız mümkündür.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Avukatınıza danışarak, hem cezai yönden şikayetçi olmanız ve hukuk mahkemelerinde hem maddi - manevi tazminat talebinde bulunmanız mümkündür.
ben öğrenciyim ve avukat tutmam mumkun değil acaba devletten avukat isteme hakkına sahipmiyim ?
Baroya adli yardım talebinde bulunabilirsiniz.
gerçekçi konusmak gerekirse hırsız yüzünden uğramış olduğunuz zararı ispatlamanız kolay değil ispatlasanız tazminat düşük kalır karar alsanız bile hırsızdan ne alabilirsiniz diye sormak lazım.