-
Senette sahte imza
Herkese merhaba,
Forumda aradım ama direkt benim sorunuma örnek olacak bir konuya rastlayamadım.
Dün İstanbulda bir avukatlık bürosundan gelen kağıtta müvekkillerine borçlu olduğumu ve kendileri ile irtibata geçmemi isteyen bir yazı aldım.
Bu avukatlık bürosunu aradığımda İstanbulda adını-sanını bilmediğim bir mobilya firmasından mal aldığımı ve senedini ödemediği belirttiler. Bahsi geçen kişinin ben olup olmadığını dikkatle inceleyip incelemediğimi sorduğumda ana-baba adlarımı söylediler ve borcumu ödememi istediler. Ardından icra dairesinden çıkmış olan ödeme emrini bana faxladılar. (Ödeme emrinin yazılı olduğu kağıt 13.10.2008 tarihli ancak icra müdürünün imzası yok.) İstememe rağmen şu güya benim imzaladığım senedin bir örneğini bana fakslamadılar.
İşin komik yanı ne İstanbulda bulundum ne de böyle bir firmadan alışveriş yaptım. Ne de son 3-4 yıldır herhangi bir senede imza attım. Yanlız bundan 2,5 yıl önce evime giren hırsız nüfuz cüzdanımı çalmıştı. Ben de karakola başvurmuş tutanak tutturmuştum. Ardından da yeni kimliğimi nüfus idaresinden almıştım.
Sizce çalınmış olan nüfuz cüzdanımla dolandırıcılık mı yapılmaktadır? Bahsi geçen borç 170 ytl gibi çok yüksek olmayan bir meblağ. Bu durumda kanunen ne yapmamı önerirsiniz? Bu borcu ödemelimiyim? Veya nasıl inkar ederim bana ait olmadığını.
Selamlar,sevgiler.
-
Re: Senette sahte imza
bu durumda karsi taraf sizin ikrar etmenizi saglamak istemektedir. yani; kabul etmeniz halinde odemek zorunda kalacaksiniz. inkar etmeye devam edin ve birakin icraya versinler. bu durumda cevap layihasinda(cevap dilekcesinde) imzayi inkar edip; imzanin size ait olmadigini ve bunun saptanmasini talep edin.
bu durumda; oncelikle imzanin size ait olup olmadigi tespit edilecek ve soz konusu davanin yargilama sureci duracak(imzanin tespiti bekleteci sorun olacak) ve bu tespite gore senetle ilgili olan dava sonuclanacaktir.
-
Siz gerekeni zaten yapmışsınız. Yapmanız gereken kulagınızın üzerine yatıp icra gelmesini beklemek. Gelirse imzaya ve borca itiraz edersiniz.
-
size bir şekilde ulaşıp dolandırıcılık yoluyla sizden para sızdırmaya çalışılıyor olabileceği gibi sizin adınıza birileri sahte senet düzenlemiş olabilir. eğer siz diyorsanız ki kesinlikle böyle bir senet imzalamadım bırakınız resmi evrak size gelsin ondan sonrasını buradan konuşalım.