İşveren makbuz imzalatıyor
Merhabalar Özel bir şirkette 8 aydır bilgi işlem müdürü olarak çalışıyorum..
Normalde Maaşım 2000 tl fakat bunun bankaya yatanı 550 tl asgari gecim indirimiyle birlikte diğer kalanını elden alıyorum
Her elden aldığım para için bana Üstünde Maaş yazan adımın soy adımın oldugu bir makbuz imzalatıyolar ..
Şimdi İşten cıkarımlar söz konusu ve alıcagım tazminatın Normal bankaya yatan üzerinden hesaplanacağı söyleniyor.
Bu durumda benim gercek maaşımı ispatlamam adına ne gibi bir belge bulmam gerek Kaşeli istediğim belgeyi alabilirim..
Bana yardımcı olurmusunuz teşekkürler
Re: İşveren makbuz imzalatıyor
İşverenden gerçek ücretinizi gösterir bir belge almanız yeterlidir, bu belgede işverenin imzasının bulunmasına dikkat edin. Böyle bir belge alamaz iseniz açacağınız alacak davasında meslek odanızdan sizin konumunuzda çalışan bir işçinin hangi ücretle çalışacağını sordurabilirsiniz.
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
İşverenden gerçek ücretinizi gösterir bir belge almanız yeterlidir, bu belgede işverenin imzasının bulunmasına dikkat edin. Böyle bir belge alamaz iseniz açacağınız alacak davasında meslek odanızdan sizin konumunuzda çalışan bir işçinin hangi ücretle çalışacağını sordurabilirsiniz.
İşveren bu belgeyi vermiyor. benim elimde sadece Asgarisi yatan bordrom ve elden aldıgım maaşımın geri kalanına karşılık elime verilen bir makbuz söz konusu.
İşten çıkarılırsam hakkımı kıdem ve tazminatımı gercek maaşım üzerinden nasıl ispatlarım
Açacağınız davada sunacağınız,elinizdeki belge, aynı dönemde aynı işyerinde çalışan kişilerin tanıklığı ve mahkemeden talep edebileceğiniz emsal ücret tesbiti ile sağlayabilirsiniz.
aynı şekilde bizde maaşımızın asgari ücret ve AGİ.`ni bankaya yatırılıyor [552]tl kalanını elden alıyoruz.Bir avukat arkadaşın tazminatınızın asıl aldığınız ücret üzerinden alabilmeniz için şöyle bir yol göstermişti,şayet başka bir gelirin yok ise elden aldığın maaş kalanınıda bankaya yatırılan asgari ücret+AGİ. parasının üzerine onlarıda yatır,en azından banka hesaplarında kayıtlarda aldığın maaşın tamamı görünsün yani asgari ücret+ AGİ.+elden aldığın maaşın kalanı banka kayıtlarına girsin harcama yapacağın zaman yine bu kartla yap,başka bir yerden gelirin olmadığı için bankaya yatan bu para senin asıl maaşının belgesi olabiliyormuş.saygılar...