Zor Durumdan Faydalanıp Fazla Çalıştıran İşveren
Arkadaşlar Yardımcı Olusranız Sevinirim.
Özel sektörde yaklaşık 8 aydır calışıyorum yalnız söyle bir sıkıntım var.
Hafta içi sabah 8:00 akşam 8 çalışıyorum malumunuz 12 saat
hafta sonu (cumartesi) sabah 8:30 aksam 6:30 malumunuz 10 saat
yani haftalık 12*5+10=70 saat
bu durumda ne yapmalıyım arkadaşlar bir avukata mı gideyim yoksa direk mahkemeyemi yasal haklarım nelerdir yardımcı olurmusunuz.:kızgın:
üstüne birde asgari geçim indirimini ödemiyorlar
asgari ücretle çalıştırıyorlar ve işe başladıktan 4 ay sonra sigorta yaptılar
Re: Zor Durumdan Faydalanıp Fazla Çalıştıran İşveren
Salt bu nedenlerle iş akdinizi haklı nedenle feshedip fazla çalışmalarınıza ilişkin ücretinizi talep edebilirsiniz. İş akdinizi feshetmek istemiyorsanız iş mahkemesinde bu alacaklarınızı dava edebilirsiniz.
İşyerinde geçen zamanın tamamı çalışma süresinden sayılmaz.
Öğle yemeği, çay molası gibi ara dinlenme süreleri çalışma saati hesabında dahil edilmez.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşyerinde geçen zamanın tamamı çalışma süresinden sayılmaz.
Öğle yemeği, çay molası gibi ara dinlenme süreleri çalışma saati hesabında dahil edilmez.
Sayın Erdoğan bey ek bilgi için yazıyorum
iş yerinde yemek ve çay malası için belli bir saat yok fırsat mulduğumuz zaman mutfağa geçip hızlı birşekilde 15-20 dk. da yemeğimizi yiyoruz çay derseniz zaten yasak birde bu iş akdimi fesh ederken noter kanalıylamı etmemgerekiyor ve mahkemelik olma durumunda avukat aracılığı ilemi iş mahkemesine dava açmamız gerekiyor ve bu çalışma saatlerini nasıl ispat ederiz mahkeme bunun için bilir kişi falan gönderiyormu
ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim
Bildirimi noter kanalıyla yapmak, sözleşme feshi nedenini belirterek işverene bildirimde bulunduğunuzu ıspat için kolaylık sağlayacaktır.
Davayı kendiniz de açıp takip edebilirsiniz elbette,ancak bir avukatla takip etmeniz daha en başında sorduğunuz fazla çalışmalarımı nasıl ıspatlayabilirim sorunuz gibi daha yüzlercesinin cevabını çok daha hızlı almanızı sağlayacağı gibi, prosedür hataları nedeniyle hak kaybına uğramanızı engelleyecektir.
Sosyal haklar ve çalışma süreleriyle ilgili şikayetlerinizi Bölge Çalışma Müdürlüklerine yapabilirsiniz. aşağıdaki linkten detaylı bilgiye ulaşabilirsin.
http://www.csgb.gov.tr/index.php