Kardeşimin borcu nedeniyle babama haciz geliyor
Merhaba, kardeşim 40 yaşında, bekar, annem ve babamla oturuyordu. İşsiz kalınca kredi kullandığı banka kendisini ödeme konusunda defalarca aramış. Ancak tebligat gelinceye kadar ailemin bu borçtan haberi olmadı. Babam 75 yaşında bir insan, sinirlenip aikametgahını muhtarlıktan sildirdi. Şimdi banka avukatı sürekli telefonla arayıp hacize geleceklerini söylüyor. Korkunç bir psikolojik travma yaşamaya başladık. Kardeşim evi de terketti. Babam emekli bir insan, annem ev kadını, ben de kendi aile hayatı olan bir insanım. Hiçbirimizin bankanın talep ettiği rakamı ödeyebilmemiz mümkün değil. Kardeşim bankanın tebligat tarihi hakkında hiçbir bilgi bile vermedi. Şimdi her an gelecekler korkusuyla yaşıyoruz. Şunları sormak istiyorumdum;
1- Ev eşyaları neredeyse 1o yıllık. O eşyaları ben ve eşim teslim aldığımız için faturada eşimin adı yazıyor. Bu durumda ev eşyaları haciz edilir mi?
2- Babamın yeddiemin olmasında hukuken olumsuz bir durum yaşar mıyız?
3- Eğer eşyaları götürürlerse, mecburen zorunlu kullanmaları gerekli olan buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, koltuk vb. eşyaları almak zorundayız. Faturası olduğunda yine hacize gelirler mi?
4- İkametgahı yeni silindi, yine de haciz münkün mü?
Saygılar sunuyorum.
Re: Kardeşimin borcu nedeniyle babama haciz geliyor...
Alıntı:
Şahinder Güven rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, kardeşim 40 yaşında, bekar, annem ve babamla oturuyordu. İşsiz kalınca kredi kullandığı banka kendisini ödeme konusunda defalarca aramış. Ancak tebligat gelinceye kadar ailemin bu borçtan haberi olmadı. Babam 75 yaşında bir insan, sinirlenip aikametgahını muhtarlıktan sildirdi. Şimdi banka avukatı sürekli telefonla arayıp hacize geleceklerini söylüyor. Korkunç bir psikolojik travma yaşamaya başladık. Kardeşim evi de terketti. Babam emekli bir insan, annem ev kadını, ben de kendi aile hayatı olan bir insanım. Hiçbirimizin bankanın talep ettiği rakamı ödeyebilmemiz mümkün değil. Kardeşim bankanın tebligat tarihi hakkında hiçbir bilgi bile vermedi. Şimdi her an gelecekler korkusuyla yaşıyoruz. Şunları sormak istiyorumdum;
1- Ev eşyaları neredeyse 1o yıllık. O eşyaları ben ve eşim teslim aldığımız için faturada eşimin adı yazıyor. Bu durumda ev eşyaları haciz edilir mi?
2- Babamın yeddiemin olmasında hukuken olumsuz bir durum yaşar mıyız?
3- Eğer eşyaları götürürlerse, mecburen zorunlu kullanmaları gerekli olan buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, koltuk vb. eşyaları almak zorundayız. Faturası olduğunda yine hacize gelirler mi?
4- İkametgahı yeni silindi, yine de haciz münkün mü?
Saygılar sunuyorum.
ikamet silindikten altı aya kadar aynı eve gelebiliyorlar
Sizlerden ricam her an haciz bekliyoruz, lütfen sorularıma yanıt verebilir misiniz? Bir avukatımız yok, danışmak için bile ücret isteniyor....
Şahinder Güven;
Sizlerden ricam her an haciz bekliyoruz, lütfen sorularıma yanıt verebilir misiniz? Bir avukatımız yok, danışmak için bile ücret isteniyor...
Sayın ŞAHİNDER GÜVEN E CEVAP
Yazdıklarıma iyi dikkat et!! kardeşinin borcu yüzünden size haciz gelemez,senin yada babanın kesinlikle eşyalarınızı haciz edemezler baban ikamet adresini muhtardan sildirmesine filan gerek yok,kardeşin sildirsin ve önemli olan evin elektrik su faturaları kimin üzerine bak kardeşim aynı olayı biz yaşadık ve gelen haciz memurları eve giremiyorlar çünkü ev babanın kardeşin orda ikamet ediyor olabilir siz ailesiniz eve gelecek olan haciz memurları haciz işlemi bile yapsalar evdeki eşyaları yazar giderler eşya kaldırmazlar eğer böyle bir şey olsa bile baban veya sen derhal icra dairesine git itiraz dilekçesi yaz ver size birşey olmaz korkma kesinlikle korkma zaten evinize giremezler bile daire kapınızın üzerine babanın adını yazın evin babanın olduğu veya senin olduğu belli olsun,kardeşin eve gelmesin eğer icra memurları gelirse kardeşim fakat bizimle alakası yok burası babamın evi burda yaşamıyor de yeter ve kesinlikle ne sen ne ailen hiçbir şeye imza atmayın gerçekten size ve evinize bir şey olmaz aynı olayı yaşadık çok iyi biliyorum Allah yardımcınız olsun ve korkmayın.
Re: Kardeşimin borcu nedeniyle babama haciz geliyor
Bana destek olan, bilgi paylaşımı içinde olan herkese sonsuz teşekkürler....
Alıntı:
miray.dast rumuzlu üyeden alıntı
Şahinder Güven;
Sizlerden ricam her an haciz bekliyoruz, lütfen sorularıma yanıt verebilir misiniz? Bir avukatımız yok, danışmak için bile ücret isteniyor...
Sayın ŞAHİNDER GÜVEN E CEVAP
Yazdıklarıma iyi dikkat et!! kardeşinin borcu yüzünden size haciz gelemez,senin yada babanın kesinlikle eşyalarınızı haciz edemezler.
Sn.Güven, siz gerçekten sn.miray.dast ın yazdıklarına çok dikkat edin.Çünkü kardeşinizin bankaya bildirmiş olduğu ikamet adresine haciz gelir, gelen memurlar o adresteki eşyaları haciz tutanağına kaydeder ve yeddiemin olarak anne veya babanıza teslim eder.Haczedilen eşyalar gene evde durur,ama borç ödenmezse gün gelir SATILIR.
Haciz memurları geldiğinde evde bulunan eşyaların kardeşinize değil kendilerine ait olduğunu faturalarıyla ıspat etmek zorundalar anne babanız.O gün faturaları sunulamasa da mutlaka istikhak iddiasında bulunup, bu durumu haciz tutanağına işletmelidirler.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sn.Güven, siz gerçekten sn.miray.dast ın yazdıklarına çok dikkat edin.Çünkü kardeşinizin bankaya bildirmiş olduğu ikamet adresine haciz gelir, gelen memurlar o adresteki eşyaları haciz tutanağına kaydeder ve yeddiemin olarak anne veya babanıza teslim eder.Haczedilen eşyalar gene evde durur,ama borç ödenmezse gün gelir SATILIR.
Haciz memurları geldiğinde evde bulunan eşyaların kardeşinize değil kendilerine ait olduğunu faturalarıyla ıspat etmek zorundalar anne babanız.O gün faturaları sunulamasa da mutlaka istikhak iddiasında bulunup, bu durumu haciz tutanağına işletmelidirler.
Sayın Erdoğan Kırcalı
Konuyla ilgili olayı aynısını bir yakınım uygulamalı olarak yaşadı ve grçektan benim anlattığ gibi oldu,lütfen açıklarmısınız bana ait olmayan bir borç için bana nasıl icra gelebilir,sonuçta borç kime aitse onu bağlamazmı zaten avukatlarında çok isteyerek haciz yaptıkalrını sanmıyorum evdeki bir dolap televizyon koltuk takımı vs dosya borcuna ne kadar faydası olurki yediemin depolarında mal koyacak yer kalmamış durumda
Re: Kardeşimin borcu nedeniyle babama haciz geliyor
valla eve bile almak zorunda değilsiniz iceri dahi giremezler tapu babama ait olacak elek.su tel.faturaları babamın olacak ve 3.sahıs (kardeşimde olabilir başkasıda)için babamın evine icra gelip yükleyip gidecekler zorrrrrrr o avukatıda icra memurunuda poliside yakarım hemde çıra gibi(kanuni yollardan)
Cevap: Re: Kardeşimin borcu nedeniyle babama haciz geliyor
merhabalar acil cevaplanması gereken bir sorum var.amcamın borcu nedeniyle babama haciz ihbarnamesi geldi toplam borç 1 trilyonu geçmiş bütün kardeşlere ihbarname gitmiş. yıllardır evimiz ve kazancımız ayrı olduğu halde amcamın borcu nasıl bize gelebiliyor anlamış değilim. itiraz dilekçesi yazdık başka yapmamız gereken bir şey var mı? mallarımıza icra gelme ihtimali var mı?
Cevap: Re: Kardeşimin borcu nedeniyle babama haciz geliyor
Alıntı:
ifrit rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar acil cevaplanması gereken bir sorum var.amcamın borcu nedeniyle babama haciz ihbarnamesi geldi toplam borç 1 trilyonu geçmiş bütün kardeşlere ihbarname gitmiş. yıllardır evimiz ve kazancımız ayrı olduğu halde amcamın borcu nasıl bize gelebiliyor anlamış değilim. itiraz dilekçesi yazdık başka yapmamız gereken bir şey var mı? mallarımıza icra gelme ihtimali var mı?
Borcun size gelme nedeni nedir? Mutlaka sebebi vardır.