Bankaların Hesap İşletim ücreti Almaları
Çalıştığım işyeri, 2008 yılı başında İş Bankası ile anlaşarak bizim adımıza vadesiz hesap açıldı ve maaşlarımızı bu hesaba yatırmaya başladı. hesap açılırken banka bize hiçbir şekilde ücret alınmayacağını söyledi ve 2008 yılı için de herhangi bir ücret almadı. Bu hafta tüm fabrika personeline yazı göndererek bu hesaplardan 50,00 TL yıllık hesap işletim ücreti alacağını bildirdi. eğer biz kredi kartı harcaması veya otomatik ödeme talimatı gibi işlemler yaparsak bu ücreti almayacağını yazmıştır. ben tüketici olarak işyerimin anlaştığı ve çalışmak zorunda kaldığım bu bankanın hesap işletim ücretini ödemeye mecbur muyum? benim tüm faturalarımın otomatik ödeme talimatları ve kredi kartım başka bankalarda zaten var ve ben bu işlemleri yapmak istemiyorum. benim bu konuda ne gibi haklarım bulunmakta ve ödememek için hangi yolu izlemeliyim? Bankanın bu ücreti almak için bir yasal dayanağı var mı?
Re: Bankalarin Hesap Işletim ücreti Almalari
Bankalar yasal dayanağın sözleşme olduğunu iddia etse de tüketici hakem heyetleri bunu "haksız şart" olarak nitelendirmekte ve bu ücretlerin iadesine karar vermektedir.
Şubenin bulunduğu yere en yakın tüketici hakem heyetine başvurmanız gerekmektedir.